HockeyNews
PLUS

Svensken aktuell för trejd: "Han vill spela"

Timothy Liljegren
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 13 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Timothy Liljegren kan ha fått tillåtelse att prata med andra lag, och en bytesaffär kan vara nära, rapporterar Sportsnet

Svensken har inte spelat i någon av Torontos matcher hittills under säsongsinledningen, samtidigt som Toronto är i en pressad lönetakssituation.

ANNONS

Timothy Liljegren skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Toronto Maple Leafs inför säsongen.

Men han har inte spelat i någon av lagets tre matcher hittills, och klubben har uppgetts försöka byta bort backen.

25-åringen är den fjärde bäst betalde backen i laget med en lönetaksträff på tre miljoner dollar, men Maple Leafs satsade hårt på att förstärka backsidan under sommaren och konkurrensen hårdnade snabbt.

Oliver Ekman-Larsson och Chris Tanev har tillkommit, och Liljegren har blivit förbipasserad av Conor Timmins, som har en liknande spelstil och fått chansen i de första tre matcherna.

Sportsnet-journalisten Elliotte Friedman sade under lördagens tv-sändningar att Maple Leafs har ”försökt få något gjort” kring Liljegren, men att klubben vill ge intrycket att det finns tålamod kring situationen.

”Jag hörde den här veckan att han hade tillåtelse att prata med andra lag, men Maple Leafs har förnekat det, sagt att det är inte sant. Men det är ingen tvekan om att de vill ha tålamod, men att han säger att han vill spela, som alla spelare vill”, sade Friedman, rapporterar Sportsnet.

En faktor som väger tungt är att Maple Leafs är pressat mot lönetaket och har flera spelare på skadelistan som kan komma tillbaka framöver, som exempelvis Calle Järnkrok.

Liljegren gjorde 23 poäng på 55 matcher i NHL förra säsongen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln