HockeyNews
PLUS

Svenskarna uppsatta på waivers

svenskar
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:43

FacebookXWhatsApp

De ryktades båda hem till SHL under sommaren.
Nu står det klart att backarna Hardy Häman Aktell och Robert Hägg sätts upp på waivers i syfte att skickas ner till farmarligan av sina NHL-klubbar.

ANNONS

Två svenska spelare har fått beskedet att de inte kommer inleda säsongen i NHL, utan istället skickas ner till AHL. Det rör sig om backarna Hardy Häman Aktell och Robert Hägg som båda placerats på waivers av sina klubbar, vilket innebär att andra NHL-lag har 24 timmar på sig att plocka upp dem. Om ingen gör det, väntar spel i farmarlaget.

Efter SM-guldet med Växjö 2023 flyttade Häman Aktell till Washington Capitals, där han fick chansen i sex NHL-matcher men spenderade majoriteten av tiden i farmarlaget Hershey Bears. Under sommaren kopplades han samman med Skellefteå, men 26-åringen valde i stället att förlänga med Capitals.

Robert Hägg skrev på för Vegas Golden Knights inför säsongen, men får nu inleda i AHL. Förra säsongen spelade han endast fem NHL-matcher för Anaheim Ducks och ryktades då återvända till Sverige och Modo. I stället blir det fortsatt spel i Nordamerika för 29-åringen som har över 340 NHL-matcher på meritlistan.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln