Publicerad: 30 maj 2023

Rochester Americans hade fyra svenskar i sin laguppställning mot Hershey.
Då gjorde Linus Weissbach två mål – men laget föll ändå.
Nu ligger man under med 1–3 mot Gabriel Carlssons gäng.

Med underläge 1–2 i matcher i konferensfinalen på den östra delen av AHL:s slutspelsträd såg Linus Weissbach och Filip Cederqvist till att ge Rochester ett bra utgångsläge för att kvittera i matchserien. Detta då Cederqvist två gånger om fanns med i förarbetet till Weissbach som kunde göra både 1–0, i den första perioden, och 2–0, i den andra perioden.

Weissbach måldubbel såg till att Rochester kunde gå till tredje perioden med ledning med två mål på hemmaplan.

Då tappade man allt. Första halvan av tredje perioden var mållös, men sedan kunde Hershey inom loppet av två minuter både reducera och kvittera innan ledningsmålet också kom ytterligare tre minuter senare. När Rochester sedan tog ut målvakten i slutet av matchen kunde Gabriel Carlssons lag göra 4–2 i tom bur för att skaffa sig ledning med 3–1 i matchserien.

På den västra sidan av slutspelsträdet kunde Adam Wilsby och hans Milwaukee vinna med 3–1 över Coachella Valley och därmed reducera till 1–2 i matcher.