HockeyNews
PLUS

Svaret på Kero-kritiken: ”Inget flashigt”

Kero Blomqvist
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 09:55

FacebookXWhatsApp

Tanner Kero har ännu inte hittat rätt i HV71. Den NHL-meriterade centern har en bit kvar till den nivå han förväntas hålla, erkänner tränaren Anton Blomqvist.

Men också att förväntningarna inte är att Kero ska göra mycket poäng.
– Det finns inget flashigt i honom på det sättet, säger Blomqvist till Hockeynews.

ANNONS

Anton Blomqvist konstaterar att Tanner Kero haft en lång startsträcka. 32-åringen med 134 NHL-matcher för Chicago och Dallas bakom sig, var dessutom skadad när han kom till Jönköping.
– Det är lite omställning för honom. Han måste acklimatisera sig till svensk hockey och ligan. Jag tycker att han har gjort vissa bra saker givetvis, men jag hoppas också att det blir bättre framöver och att han kommer in i det mer och mer, säger Anton Blomqvist.

Blomqvist vill inte prata om hur högt han förväntar sig att Tanner Kero ska spela i laget. Om Kero blir förste-, andre- eller tredjecenter är inte HV-tränarens fokus.
– Jag förstår vad du menar, men jag försöker inte se det så. Jag försöker sätta ihop det bästa laget. Var han spelar i hierarkin får vi se. Det är lite upp till honom och även upp till mig att hjälpa honom att få ut det bästa av honom.

Men med NHL-meriter och därtill en relativt hög lön finns det förväntningar. – Det gör det ju givetvis. Det finns en förväntan på förhand men i slutändan måste de ändå förtjäna sina minuter, oavsett vem det är.

Tanner Kero var en av spelarna som nämndes som en möjlig flopp i det senaste avsnittet av Hockeynews nya podcast, ”MP & Hanson”. Där lyfte Mattias Persson och Andreas Hanson fram att Kero ännu inte visat vilka hans styrkor är, eller vad han är bra på.
– Jag ser inte vad hans ”usp” är, sade Persson om centern i avsnittet.

Så vad tycker Anton Blomqvist att Keros styrkor är?
– Han ska ju bidra med ett stabilt tvåvägsspel. Det finns inget flashigt i honom på det sättet. Han ska vara en solid tvåvägscenter, bra tekare har han varit genom åren och har ganska mycket rutin från att ha spelat både AHL och NHL. Han ska kunna bidra med rutin nu när vi ska börja någonting nytt.

Är han en av dem som kan sätta en ny sorts standard i HV71?
– Ja, absolut. Han har ju spelat en hundra matcher i NHL. Vi vill givetvis att han ska vara med och driva det.

Så han behöver inte göra 40-50 poäng?
– Nej, han får gärna göra det såklart, men det är inte det som vi har sett framför oss. Utan det är mer stabilitet, någon som kommer in och gör ett bra jobb och står där varje dag.

Det är han införstådd med själv också? Annars kan ju importer ibland ha en underförstådd kravbild på sig att de även måste göra poäng?
– Ja, det tycker jag absolut. Nu spelade vi två matcher förra veckan där han petade in någon poäng också, säger Anton.
– Jag tror att han har ganska bra självbild kring vad han är för typ av spelare. Jag tror inte han kommer hit med pressen på sig själv eller förhoppningen att han ska göra massa poäng. Givetvis vill alla göra poäng och han kommer säkert att pilla in några men det är inte det som kanske är det primära.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln