HockeyNews
PLUS

Stryktipset 5/10: Manchester City är en bombspik

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 15:55

FacebookXWhatsApp

Hockeylördag i all ära men helgens Stryktips är en kupong som inte går av för hackor direkt! 15 miljoner i jackpot ligger strösslat över bongen där matcher från Premier League, The Championship och Allsvenskan ska analyseras. Vi öppnar med en riktigt höjdare från Liverpool. Let’s go!

ANNONS

Spelstopp: 15:59

1. Everton - Newcastle X

Newcastle har ett lagbygge proppat med stjärnor och säsongsupptakten har varit klart godkänd. Skatorna har sett till helheten ändå överspresterat mot underliggande nuffror och när en hög med ledande gubbar befinner sig i rehabrummet så får Everton sin chans att knocka de vitsvarta under lördagen. The Toffees har inte rosat någon marknad under säsongen men en seger mot Crystal Palace senast kan säkerligen lyfta laget. Calvin-Lewin och övriga i den blå dressen har fina möjligheter att knäppa favoriten på nosen. 1X2 och skrälljobb gäller.  

2. Brentford - Wolverhampton X

Brentford har en del att fundera över efter att laget än en gång tappat en tidig ledning. Wissa och Mbeumo har vid tre raka matcher skickat in 1-0-baljor efter en minut(!) för sitt The Bees men där totalt en ynka pinne i slutändan lyckats bärgas. Nu gäller det för Wolves att vara med på London-klubbens tidiga anstormning. Ett vargagäng som har egna problem att tänka på dessutom. Gästerna ligger sist efter sex spelade matcher och har ännu inte vunnit. Spelet som de tillresta visar upp är bitvis ändå bra och här finns goda möjligheter till lite gulsvart glädje. 1X2.  

ANNONS

3. Leicester - Bournemouth 2

Bournemouth har ett riktigt fint fotbollslag med sig ut till årets Premier League-säsong och körsbären visade klass i “derby” mot Southampton i måndags och löste bekvämt 3-0. Leicester är inte på samma nivå även om nykomlingen hade ett fint 2-2-resultat med sig in mot slutet av matchen borta mot Arsenal. Sett till hur spelet såg ut på Emirates så hade en pinne från de blåklädda varit ett gigantiskt rån (slutade 2-4) och Leicester släppte faktiskt till omkring 6,0 (!) i xGA. Även denna gång får värdarna se sig slagna. Tvåa.  

4. Manchester City - Fulham 1

Rodri och De Bruyne spelar inte för Manchester City just nu. Det hindrade inte Guardiolas maskin från att gå ifrån till en 4-0-seger borta mot Slovan Bratislava och ersättarna som finns att tillgå går givetvis inte av för hackor heller. Fulham är en liten joker i årets Premier League-lek och The Cottagers har fått bra träff i seriespelet i år. London-klubben har absolut goda möjligheter att stå emot ett tag men över 90 minuter håller det inte. Ettan är bara att banka in med spikklubban!

5. West Ham - Ipswich X

ANNONS

Ipswitch har tagit för sig under säsongsöppningen. Fyra raka kryss ligger nu under Traktorpojkarnas fötter och Ed Sheeran har sett småglad ut från sin logeplats på hemmaarenan. Att Phillips, Delap, Szmodics och övriga i bortatröjan ska kunna hota om poäng även på Olympiastadion i London tror vi på men någon seger för de tillresta blir det icke. West Ham är faktiskt utan poäng hemmavid så långt trots att spelet i många stunder ser bra ut. The Hammers grejar minst en pinne nu. Krysset först, ettan därefter. 

6. Coventry - Sheffield Wednesday X

Coventry fick lite snygg retroaktiv utdelning då de himmelsblå forcerade hem en 3-0-seger mot svårspelade Blackburn häromsistens. Värdklubbens blott andra seger i ligan var därmed ett faktum. Sheffield W står på tur härnäst och besökarna har lyckats banka in poäng vid tre av fyra raka tillfällen och lirar också en ganska stabil fotboll under Danny Röhl och vi är inte helt övertygade om att arrangörsklubbens favoritskap till den grad som nu ligger är berättigad. Alla tecken finns med i tankarna tidigt.  

7. Derby - QPR 2

Dags för oss att bryta oss ifrån en småtrött favoritetta och istället kliva rakt emot. Derby ser inte speciellt roliga ut just nu och nykomlingens tre senaste alster har mynnat ut i noll poäng. Widell Zetterström är nere på jorden igen efter sin magiska start i sin nya klubb och ser mänsklig ut mellan stolparna. QPR svajar en aning men tittar vi till lagbyggena i stort håller vi ändå London-klubben som det bättre. Dessutom var Chair tillbaka från skada senast mot Hull. Tvåan är en häftig skrällspik vi gärna testar. 

ANNONS

8. Plymouth - Blackburn 2

Plymouth har gjort bättre saker på slutet och det känns som Wayne Rooney börjat få ordning på torpet. Två vinster på åtta raka försök är ändå inte godkänt trots att spelschemat varit tämligen svårt. Blackburn har på sitt håll gjort bättre saker. Rovers tappade som bekant Szmodics till Ípswich men offensiven har ändå inte avstannat. Gästerna torskade visserligen mot Coventry senast men här finns väldigt mycket som pekar mot att de blåvita hoppar in på segerspåret igen. Mycket trolig tvåa. 

9. Sheffield United - Luton X

Luton har dragits med en hel del skadebekymmer vilket också speglats i resultaten på planen. The Hatters är en bra bit bakom toppklubbar som bland annat Sheffield United men än finns tid att reparera en trasig sensommar. Inför matchen på Bramall Lane finns hopp om att spelare som Carlton Morris och Mads Andersen kanske kan finnas tillbaka i truppen vilket givetvis är en boost. Sheffield har å sin sida gjort allting rätt och visst är favoritskapet berättigat. När ettan däremot är uppe och svävar norr om 55 procent behöver vi ändå lyfta blicken österut. Helgardera gärna men håll en extra tumme eller två för en Luton-knall i stålstaden.   

ANNONS

10. Swansea - Stoke 2

Det blev proppen ur för Stoke i veckan! 6-1-krossen hemma mot Portsmouth var ett rejält styrkebesked från The Potters sida som varit väldigt ojämna runt sina prestationer säsongen lång. Swansea på bortaplan blir nästa uppgift för detta, numera framåtlutade, bortalag. Svanarna från Wales befinner sig väntat i mitten av tabellen och blandar högt och lågt. Precis som i Sheffield blir däremot ettan väldigt hårt spelad vilket gör att värdet till höger inte ska förbises. X2 är en mycket fin och inte alls tokig lösning. 

11. Watford - Middlesbrough 2

Middlesbrough har fått utdelning på sitt fina spel på slutet. Två raka vinster finns med i de rödkläddas bagage då Watford väntar på Vicarage Road. Ett motstånd som inte brukat innebära problem för Boro på slutet i och med tre raka vinster sinsemellan. Värdarna har också mattats något på slutet. En vinst på fem raka i seriespelet är ett tveksamt utfall och 0-3-torsken mot Preston borta nyligen var en rakt igenom tveksam insats från Sema och hans lagkompisar. Tvåan känns väldigt trolig och är en potentiell spik.  

12. West Bromwich - Millwall 1

ANNONS

WBA öppnade serien med att nypa 16 av 18 möjliga poäng men har därefter fått se sig besegrade två gånger om. Först blev det torsk borta mot Sheffield Wednesday och strax därefter blev nyss nämnda Middlesbrough för svåra. Med Maja, Swift och Mowatt som starka alternativ framåt finns ändå tillräckligt med spets för att WBA ska kunna studsa tillbaka. Millwall känns därtill som en bekväm uppgift då Lejonen inte riktigt hittat in i gängorna i år. På bortaplan är dessutom London-klubben så långt utan seger. 1X ska ta oss långt. 

13. Brommapojkarna - GAIS 1

GAIS hade fina möjligheter att ge sig in i racet om Europaplatser på allvar men efter 0-2-förlusten mot Blåvitt i derbyt häromsistens är uppförsbacken brant. En kanonsäsong i stort har det ändå varit för de grönsvarta ska sägas. BP har på sitt håll gjort det bra och jobbade mest troligt till sig ett nytt allsvenskt kontrakt efter den sköna segern mot Västerås senast. Underliggande siffror backar också upp värdklubbens position i mitten av tabellen. Hemma på Grimsta luktar det nya BP-pinnar och 1X får vara tillräckligt. 

Dunderspiken! - Manchester City

Fulham har dundrat igång seriespelet på ett jättebra sätt men på Eastland går The Cottagers bet denna afton. Ettan kan spikas utan större darr på ribban. 

Skrällbudet! - Wolverhampton

Wolves har minst en växel till att lägga i och ett underpresterande bortalag så långt ska absolut ha kraften att kunna utmana och mäta sig med Brentford. Tvåan är givetvis med. 

Systemförslag - 1296 rader

1. Everton - Newcastle 1x2

2. Brentford - Wolves 1x2

3. Leicester - Bournemouth 2

4. Manchester City - Fulham 1

5. West Ham - Ipswich 1x

6. Coventry - Sheffield W 1x2

7. Derby - QPR 2

8. Plymouth - Blackburn 2

9. Sheffield United - Luton 1x2

10. Swansea - Stoke x2

11. Watford - Middlesbrough 2

12. West Bromwich - Millwall 1x

13. Brommapojkarna - GAIS 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.