HockeyNews
PLUS

Stryktipset 28/9: Brighton skräller på Stamford Bridge

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 15:41

FacebookXWhatsApp

Precis som förra veckan så bryter vi av all hockey med lite fotboll under helgen. Lördagen bjuder i vanlig ordning på Stryktipset och med 15 miljoner kronor i jackpot så finns det helt klart potential till fina pengar. Då gäller det att pricka rätt i slalombanan och vi inleder resan på Molineux där en potentiell skräll identifieras.

ANNONS

Spelstopp: 15:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Stryktips-systemet - Andelar 50 kronor

1. Wolverhampton - Liverpool X

Wolverhampton har spelat helt okej under hösten men har fått hiskeligt dåligt betalt. En enda poäng finns på kontot och nu är dessutom Mosquera skadad. Dawson och Bueno är dock ett helt okej mittbackspar. Längre fram i banan finns det klass i Lemina och Cunha och här underskattas Vargarna en hel del. Liverpool är såklart ett riktigt bra fotbollslag, men i fjol tappade de faktiskt poäng i över hälften av sina bortamatcher. Nu streckas tvåan extremt hårt och då plockas alla tecken med där 1X rensar rejält.

2. Chelsea - Brighton 2

Chelsea har en minst sagt bred trupp och det fick vi se prov på i veckans ligacupmatch. Nkunku var sylvass då och nätade tre gånger. Snart borde nog Maresca slänga in honom istället för Jackson i förstalinan också. Med Palmer som regissör så kommer alltid Chelsea till chanser. Det går dock att göra saker på deras försvar. Brighton spelar alltid en positiv fotboll och jag tror att Mitoma kommer få övertag på sin ytterback. Detta känns öppet och när ettan streckas högt ska alla tecken plockas med.

ANNONS

3. Arsenal - Leicester 1

Arsenal spelade box play i en halvlek borta mot City. Det var mycket sarg ut och icingpuckar som rensades iväg från The Gunners. Det höll nästan hela vägen. Kvitteringen föll dock i matchens absoluta slutskede och det var såklart bittert för Artetas adepter att tappa poäng på det sättet. Nu lär vi få se ett helt annat Arsenal som spelar med fart och flärd och kommer i våg efter våg. Leicester är nykomlingar i den här serien och även fast de har gjort ett par bra insatser så har de inget att hämta i norra London. Ettan spikas.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Stryktips-systemet - Andelar 50 kronor

4. Brentford - West Ham 1

Brentford hotade Manchester City för två veckor sedan men räckte inte till hela vägen då. I förra helgens derby mot Tottenham tog The Bees ledningen igen, men ännu en gång blev de omsprungna. Nu väntar ett betydligt mer skonsamt motstånd och kan Mbeumo ge Brentford en lika fin start igen är mycket vunnet. Lopetegui har inte hittat sin bästa uppställning än och hans West Ham fick en rejäl smäll av Liverpool i onsdags även om det bara var Ligacupen. Álvarez är avstängd och det blir inga poäng i derbyt. Ettan spikas.

ANNONS

5. Everton - Crystal Palace 2

Everton fortsätter att ta ledningen i sina matcher, men de är helt oförmögna att hålla den. Senast mot Leicester blev det bara en pinne och The Toffees har stora problem med sitt försvarsspel när Braithwaite går skadad. Känslan är att Pickford får vittja nätet ett antal gånger igen. Crystal Palace har en sylvass trio längst fram i Eze, Mateta och Nketiah som lär hitta luckor på värdarnas mur. Inget av dessa lag har vunnit någon ligamatch under hösten, men nu är det dags för Glasners gäster. Tvåan lämnas ensam.

6. Nottingham - Fulham 1

Nottingham är obesegrade och ser riktigt stabila ut. Ward-Prowse var den pusselbit som saknades och nu är Forest helt plötsligt ett ordentligt hot på alla fasta situationer. Längst fram är Wood obekväm att möta och tillsammans med Elanga och Hudson-Odoi ska han kunna se till att Nottingham får en del chanser nu. Fulham har verkligen höjts av att Smith Rowe kom till klubben. Mittfältaren är bäst på plan i match efter match, men både han och hans vänner trivs bäst i London. På City Ground blir det tufft. Ettan är ett vettigt singeltecken.

ANNONS

7. Hull - Cardiff 2

Cardiff började helt okej borta mot Leeds, men när Bagan åkte ut efter 20 minuter förstod de hårt prövade supportrarna vart den matchen var på väg. Det blev förlust med 2-0 och walesarna bottnar tabellen. Det finns dock en hel del kvalité i truppen. Chambers, Kanga, Siopis och El Ghazi håller alla ganska hög Championship-klass. Hull streckas oerhört hårt av tipparna men har inte visat tillräckligt för att förtjäna det förtroendet. Med allt värde på högersidan är det läge att lämna ettan utanför. X2 spelas.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Stryktips-systemet - Andelar 50 kronor

8. Millwall - Preston 1

Millwall har varit ganska frejdiga under upptakten av seriespelet och Duncan Watmore har visat bättre form än på många år. Fem baljor har den kraftfulla anfallaren noterats för på sex matcher och det är en spelare att se upp med nu också. Preston kommer samtidigt från ett kryss i ett hetsigt derby mot Blackburn. Sam Greenwood visades ut då och är avstängd, men Osmajic slapp åtminstone det röda kortet när han bet en motspelare. Preston har inte övertygat under hösten, men de kommer knappast bli blåsta av stolen av Millwall. Ettan garderas med ett kryss.

ANNONS

9. Middlesbrough - Stoke 1

Middlesbrough rankas alltid högst av oddssättarna men har ett par misslyckade säsonger i ryggen. Är det i år de ska ta steget upp? Två segrar på sex omgångar tyder inte på det, men det finns flera matchvinnare i truppen som Latte Lath och Conway. Insatsen senast mot Sunderland var inte så pjåkig trots förlusten och hemma på Riverside är Boro alltid svåra att tas med. Stoke kommer från en förlust mot Hull och detta blir flera resor tuffare. Ettan lär streckas aningen för högt men det kan inte hjälpas. Spika på!

10. Leeds - Coventry 2

Leeds hänger på i toppen och siktar precis som i fjol på uppflyttning. Då tog det stopp på Wembley i playoff-finalen och sedan dess har The Peacocks försvagats en aning. Framför allt så har truppen tappat bredd. Spetsen finns däremot fortfarande i spelare som Aaronson, Gnonto och Joseph. Coventry bör också vara med och slåss om topp 6 vad det lider. Starten på säsongen har varit svag, men gästerna har ett riktigt bra spelarmaterial där det går att förvänta sig mer från Thomas-Asante och Wright. Detta är öppnare än vad strecken indikerar och då ska alla tecken plockas med.

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Stryktips-systemet - Andelar 50 kronor

11. Oxford - Burnley 2

Oxford har vunnit samtliga sina tre hemmamatcher och Mark Harris har stundtals sett helt ostoppbar ut. Det är en kaxig nykomling som springer ut på hemmaplan nu, men det är inget enkelt motstånd som står på andra sidan. Burnley har vissa problem i försvaret där skadorna har avlöst varandra, men längre fram i banan finns det mycket klass. Koleosho är ligans bästa spelare i en mot en-situationer och Sarmiento är ett smart nyförvärv. Mål lär vi bjudas på i universitetsstaden och då lockar krysset minst. Ett-två testas.

12. Portsmouth - Sheffield United 2

Sheffield United har sett stabila ut mot slutet och har tre raka segrar i ryggen utan att släppa in något mål. Ahmedhodzic styr och ställer i försvaret och med Souttar bredvid sig så är det svårt för motståndarna att komma till. Framåt ser Hamer och Moore giftiga ut. Ett kompetent lag, men nu överstreckas gästerna en hel del. Portsmouth står ännu utan seger, men de har stått för flera fina prestationer. Leeds, Middlesbrough och Lution har luggats på poäng och senast pressade värdarna Burnley hela vägen in i kaklet. Tvåan behöver garderas från start, helst hela vägen över.

ANNONS

13. Watford - Sunderland 2

Sunderland ligger tvåa i tabellen efter sex omgångar och har ett mycket intressant lag. Ungdomar som Bellingham, Mayenda och inte minst 17-åringen Rigg har mycket spring i benen. Den sistnämnda avgjorde prestigemötet mot Middlesbrough och är en spelare att hålla koll på inför framtiden. Watford blev bortdömda mot Manchester City i veckans cupmatch. I ligan har The Hornets blandat och gett en hel och de har inte samma disciplin i truppen som gästerna besitter. X2 ska räcka.

Dunderspiken! - Middlesbrough

Middlesbrough har ett tillräckligt bra lag för att vara med och hugga på playoff. Hemma på Riverside förlorar de inte många matcher och Stoke räcker inte till. Stabil etta.

Skrällbudet! - Brighton

Brighton spelar en underhållande fotboll där de alltid försöker attackera. De är obesegrade efter fem omgångar och kan absolut lösa poäng på Stamford Bridge också. Varning utfärdas.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Stryktips-systemet - Andelar 50 kronor

1296 rader

  1. Wolves - Liverpool 1x2

  2. Chelsea - Brighton 1x2

  3. Arsenal - Leicester 1

  4. Brentford - West Ham 1

  5. Everton - Crystal Palace 2

  6. Nottingham - Fulham 1

  7. Hull - Cardiff x2

  8. Millwall - Preston 1x

  9. Middlesbrough - Stoke 1

  10. Leeds - Coventry 1x2

  11. Oxford - Burnley 12

  12. Portsmouth - Sheffield U 1x2

  13. Watford - Sunderland x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.