HockeyNews
PLUS

Stridh: "Visst Rosén är skicklig men vafan"

Växjö Lakers
Växjö Lakers
5 - 3
(1-1, 1-0, 3-2)
Luleå HF
Luleå HF
Stridh
Skärmdump TV4
ANNONS

Publicerad: 21 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Växjö vinner kvällens möte mot Luleå efter ett hyfsat sent avgörande.

– Jag tänker väl att det var en sur förlust. Det kändes som att vi var på väg att ta det till sudden här, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh till TV4.

ANNONS

Det var länge en resultatmässigt jämn match som såg ut att kunna gå till förlängning. Men med 04.28 kvar av matchen skulle Robert Rosén avgöra med sitt 4-3-mål. Hugo Gustafsson skulle även punktera matchen när han gjorde 5-3 i tom målbur.

Med 24 sekunder kvar av matchen fick Luleås Erik Gustafsson 2+2 för slashing och "Abuse of Officials". Sedan vid slutsignalen fick han 20 minuter och "Game Misconduct".

Växjö tar nu grepp om kvartsfinalserien mot Luleå.

– Jag tänker väl att det var en sur förlust. Det känns som att vi var på väg att ta det till sudden här. Men jag tycker också att vi växer in i matchen, första minuterna är okej, resten av första perioden är ganska dålig från vår sida. Jag tycker vi är slarviga med pucken och dåligt spel med pucken överlag. Sedan tycker jag att vi blir bättre där och då blir det lite lättare att tas med Växjö, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh till TV4.

Stridh tycker att Luleå borde fått med sig en utvisning strax före Roséns mål.

– Det är naturligtvis några mål här på slutet som jag tycker att vi inte ska släppa in. De (Växjö) får lite lägen, visst Rosén är skicklig men vafan, man har ju en klubba, det går ju att förhindra kanske. Man får ta till lite fula tag, jag tycker faktiskt att vi ska ha en crosschecking med oss strax före målet. Men så är det, det är tufft för domarna också. Då tycker jag att då kan vi hugga lite vi också på ren svenska, säger Stridh till TV4.

Stridh tycker att man gör många saker bättre och bättre under matchens gång och att det finns en del saker att ta med tills på lördag när nästa match spelas.

– Framför allt så tycker jag det att vi blir bättre med spelet med puck. Att vi lugnar ner oss litegrann. Vi stressar inte upp oss, vi har med tid i första perioden än vad vi gör det till. Vi är alldeles för slarviga då. Ju längre matchen går, ju mer vi vågar spela med pucken så tycker jag att vi får bättre kontroll på dem. Växjö är skickliga när de har pucken, så då gäller det att se till att de har den så lite som möjligt. Enklaste är att vi har den själv. Så vi tar med oss det och så snyggar vi till det här till på lördag, säger Stridh till TV4.

– Är du nöjd med domarna?, frågar Niklas Wikegård i TV4.

– Ja de gör alltid, de är strålande, svarar Stridh på frågan.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln