HockeyNews
PLUS

Stråhle bryter tystnaden: ”Ett misslyckande”

(22478) Viktor Stråhle
Bildbyrån

Publicerad: 5 april 2024

FacebookXWhatsApp

Viktor Stråhle tvingas lämna sitt jobb som huvudtränare i Björklöven trots två år kvar på kontraktet.
I en intervju med VK bryter tränaren tystnaden: – Det gäller att inte nonchalera, och inte tro att jag inte hade någon del i det här. Givetvis hade jag det, säger han till tidningen.

Efter en sjätteplats i grundserien och uttåg mot Djurgården i kvartsfinalen har kritiska röster höjts om att Björklöven borde sparka huvudtränaren Viktor Stråhle.

På fredagen kom också beskedet att han och de assisterande tränarna Robert Lahti och Stefan Öhman tvingas lämna sina jobb. I en intervju med VK ger Viktor Stråhle sin syn på beslutet:

– Det är givetvis massa tankar. Det är jättetråkigt av många olika anledningar. Både jag och min sambo har trivts i Umeå som fisken i vattnet. Vi fick vårt första barn här, har lärt känna väldigt många fantastiska människor och jag har kommit till jobbet med ett leende på läpparna varje dag, säger han.

På frågan om vad som gått snett, säger han:

– Det finns lika många svar på det som supportrar till Björklöven. Så här tätt inpå är det svårt att göra någon analys. Det man kan konstatera är att det varit ett misslyckande. Att inte göra en bättre grundserie och att inte få en bättre "rush" i slutspelet, det är ett misslyckande.

Viktor Stråhles avtal bryts två år i förtid, ett besked som kommer ta tid att smälta, menar han:

– Det är som med allt annat, det är tufft besked men samtidigt lär man sig saker hela tiden. Har jag varit felfri den här säsongen? Nej. Var jag felfri första säsongen? Nej. Eller när vi vann CHL med Frölunda? Nej, inte då heller.

Vad framtiden har att erbjuda vet han inte i nuläget.

– Det gäller att analysera sig själv, lära sig saker av det här. Jag tror att det är i de tuffaste tiderna man lär sig som mest. Det gäller att inte nonchalera och inte tro att jag inte hade någon del i det här. Givetvis hade jag det. Det gäller att ta reda på vad jag kunnat förändra för att få ett annat utfall, och komma ut starkare.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!