HockeyNews
PLUS

Straffet för Armalis: Fyra matcher + 26 875kr

Armalis Palola
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 28 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Mantas Armalis stängs av fyra matcher och ska böta 26 875 kr.
Så straffas Leksands målvakt efter slaget mot Olli Palola.

ANNONS

Disciplinnämndens straff:

Avstängning fr.o.m. den 28 februari 2024 t.o.m. den 7 mars 2024. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning. Avstängningen bedöms motsvara fyra matcher.

Böter om 26 875 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Så här motiverar nämnden beslutet:

"Nämnden finner det utrett att Mantas Armalis gjort sig skyldig till vad som påstås i anmälan. Det är vidare utrett att agerandet föregåtts av att motspelaren tryckt med klubban mot Mantas Armalis på sätt som han beskrivit i sitt yttrande. Även om Mantas Armalis förseelse föregåtts av detta är hans efterföljande val att uppsåtligen slå med plockhandsken i huvudet på motspelaren inte försvarbart. Agerandet är bestraffningsbart och bör föranleda en avstängning. Efter en helhetsbedömning av omständigheterna bestäms avstängningens längd till en tid som bedöms motsvara fyra matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet". Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer: • Slaget, som sker med plockhandsken, sker bakifrån mot en ovetande motspelare. • Stor skaderisk.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln