HockeyNews
PLUS

Stortalangen klev av tidigt – så säger DIF

Victor Eklund
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 22:08

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens stortalang Victor Eklund, 18, kunde inte fullfölja matchen mot Mora. Han klev av skadad redan efter den första perioden.

– En magisk skottäckning, säger Djurgårdstränaren Robert Kimby om situationen.

ANNONS

Victor Eklund, 18, har gjort stor succé under hösten och han började matchen mot Mora på bästa sätt.

Eklund var inblandad i 1–0-målet som var ett backskott från Jonny Tychonick. Efter att ha varit med och levererat pucken till Tychonick tog sig Eklund in mot Moras mål och var delaktig i att skymma målvakten Topias Leinonen. Det jobbet blev till Tychonicks första mål för säsongen.

Senare i perioden täckte Eklund skott och pucken tog illa. Han försökte att spela vidare i matchen och kände sig för innan den andra perioden skulle börja, men fick vända tillbaka mot omklädningsrummet.

"Kunde inte fortsätta"

– Jag har inte pratat med honom och jag har inte hört vad de sa mer än att han inte kunde fortsätta, säger Djurgårdstränaren Robert Kimby efter 4–2-vinsten mot Mora på Hovet.

Djurgården har haft många skador på sina forwards och ett tag var sex av de 16 på skadelistan. För närvarande är Dick Axelsson och Melvin Wersäll ur spel på grund av skador.

Och kanske Victor Eklund.

– Jag har ingen aning. Vi tar det imorgon och så får vi göra en utvärdering. Jag kommer att att få veta förr eller senare tänker jag, säger Robert Kimby.

Mer aggressivitet

Djurgårdstränaren fick se mer aggressivitet av sina spelare och det bäddade för vinsten.

– Jag gillar vår match. Jag gillar hur vi kommer ut i den. Vi åker mycket skridskor och vi får nånstans utdelning på det som bygger energi. Jag tycker att vi har bra aggressivitet, säger Kimby.

Och som en del av det gjorde Djurgården sina två första mål tack vare målvaktsskymningar.

Det har Djurgården pratat om att göra sedan försäsongen.

– Sedan dag ett. Det har inte varit mer nu än tidigare. Vi får till två bra mål på det idag. Det är bra för oss. Viktigt för oss och det sätter nånstans tonen i matchen för oss. Att fortsätta använda backarna på ett bra sätt, vilket vi har möjlighet till idag, säger Robert Kimby.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln