HockeyNews
PLUS

Mångmiljonvinst för Modo: ”Vill rikta ett stort tack”

Modo/Widebro
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 13 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Nykomlingen Modo klarade sig kvar i SHL med råge.
Nu meddelar klubben att de gör plusresultat på hela 6,1 miljoner kronor.

Modo var bara minuter ifrån att gå till play in som SHL-nykomling. Så blev det dock inte och klubben hamnade i stället i ingenmansland.

Bredvid de sportsliga framgångarna gjorde klubben ett bra år ekonomiskt. Nu meddelar klubben att de stänger böckerna för 23/24 med hela 6,1 miljoner plus.

– Vi är väldigt glada för att vi, trots den snabba processen, har kunnat landa på fötterna för året och presentera ett plusresultat.

– Vi vill verkligen rikta ett stort tack till alla som gjort detta möjligt; supportrar, samarbetspartners och alla andra som på ett eller annat vis engagerar sig i MoDo Hockey, säger klubbens vd Johan Widebro till klubbens hemsida.

Det egna kapitalet i föreningen uppgår nu till 28,2 miljoner kronor. Omsättningen steg också från 126,9 miljoner kronor till 171,5 miljoner kronor.

– Vi har haft kraftiga intäktsökningar under året. Samtidigt har vi också haft stora kostnadsökningar, dels kopplat till löner i SHL men även även resor, råvaror och räntor har stigit mer än vad vi hade budgeterat för, berättar Johan Widebro.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln