HockeyNews
PLUS

Mångmiljonvinst för Modo: ”Vill rikta ett stort tack”

Modo/Widebro
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 13 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Nykomlingen Modo klarade sig kvar i SHL med råge.
Nu meddelar klubben att de gör plusresultat på hela 6,1 miljoner kronor.

ANNONS

Modo var bara minuter ifrån att gå till play in som SHL-nykomling. Så blev det dock inte och klubben hamnade i stället i ingenmansland.

Bredvid de sportsliga framgångarna gjorde klubben ett bra år ekonomiskt. Nu meddelar klubben att de stänger böckerna för 23/24 med hela 6,1 miljoner plus.

– Vi är väldigt glada för att vi, trots den snabba processen, har kunnat landa på fötterna för året och presentera ett plusresultat.

– Vi vill verkligen rikta ett stort tack till alla som gjort detta möjligt; supportrar, samarbetspartners och alla andra som på ett eller annat vis engagerar sig i MoDo Hockey, säger klubbens vd Johan Widebro till klubbens hemsida.

Det egna kapitalet i föreningen uppgår nu till 28,2 miljoner kronor. Omsättningen steg också från 126,9 miljoner kronor till 171,5 miljoner kronor.

– Vi har haft kraftiga intäktsökningar under året. Samtidigt har vi också haft stora kostnadsökningar, dels kopplat till löner i SHL men även även resor, råvaror och räntor har stigit mer än vad vi hade budgeterat för, berättar Johan Widebro.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln