HockeyNews
PLUS

Största krislaget i SHL: ”Rakt ner i diket”

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 06:13

FacebookXWhatsApp

Vilket lag är i störst kris i SHL just nu? Var det rätt att stänga av D'Astous? NHL-forwardens galna prislapp, svensk back på väg hem från Nordamerika, HA-lagets besvikelse och ett Djurgården som inte flyger.

Detta och mycket mer finns i senaste avsnittet av "MP & Hanson".

ANNONS

Tisdag innebär ett nytt avsnitt av Hockeynews podcast ”MP & Hanson”. Efter sju omgångar är det mycket fokus på lagen som har det tungt, och framförallt frågar sig Andreas Hanson och Mattias Persson vilket lag som är det största krislaget i SHL just nu.

Medan Modo försvaras och HV71 är på uppgång så faller MP:s val på Leksand.

– Leksand måste jag säga. Visst kan jag argumentera för Rögle, men de har skador som försvarar dem till stor del. Leksand fick bygga vidare vilket man trodde var positivt, men det har varit tvärtom, säger MP.

Hanson håller dock inte med.

– Det är lite tidigt att kolla på den typen av statistik, men de är högst i ligan i xG, och över tid när de för spelet som de gör och har de spetsspelarna så borde det lossna, säger Hanson, som väljer Rögle, som har tunga namn som Everberg, Zaar och Bristedt på skadelistan.

– Det är inga lätta namn att ersätta.

– Oroande helt klart och som du säger pekar de underliggande siffrorna i diket, säger Persson och visar på att Roger Hansson har ett väldigt svagt poängsnitt i grundserien med Rögle.

– Det är alldeles för dåligt.

– De driver spelet för dåligt, vilket såklart hänger ihop med de tunga avbräcken de har, säger Hanson.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln