HockeyNews
PLUS

Stora förväntningar på stjärnan: "SHL:s Ovetjkin"

Fimpen Betsson
ANNONS

Publicerad: 18 september 2024

FacebookXWhatsApp

Efter tolv år på annan ord, varav de senaste fyra i den schweiziska ligan, är Jesper Olofsson hemma i Örnsköldsvik och Modo igen. Ett nyförvärv som får leva med att ha stora förväntningar på sig inför återkomsten.
– Rätt roll på Jesper Olofsson så gör han lätt över 20 mål, säger den tidigare Luleå-forwarden Niklas Olausson i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson.

ANNONS

Samarbete med Betsson

Redan som 20-åring lämnade forwarden Jesper Olofsson moderklubben MoDo Hockey för spel på annan ort, men efter att sedan dess bland annat spelat för Skellefteå, Färjestad och flera schweiziska klubbar så är han nu hemma på mammas gata igen.

En välkommen offensiv förstärkning för ett MoDo som tippas slåss i de nedre regionerna av SHL-tabellen, men det blir även upp till 32-åringen, som representerat Tre Kronor under de tre senaste säsongerna, att försöka hantera de stora förväntningarna som nu vilar på hans axlar.
– Den bilden jag har av Jesper Olofsson är att han har ett otroligt skott och är en otrolig måltjuv, men det är om han är en tredjelänk i en kedja som han kan vara hur bra som helst. Jag vet inte om han är den spelartypen som driver en kedja, sätter upp en lagkompis eller tar sig till lägen själv. Rätt roll på Jesper Olofsson så gör han lätt över 20 mål, säger den tidigare SHL-forwarden Niklas Olausson i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson.

– Han kan ju spela dubbla PP. Kan kommer smälla mycket i PP, fyller poddkollegan Christian ”Fimpen” Eklund i.
– Ja, men det vet ju också motståndarna om, svarar Olausson.
– Det vet motståndarna om Alexander Ovetjkin också, hugger ”Fimpen” tillbaka. – Ja, men är han lika bra?, undrar Olausson.
– Ja, men på den här nivån. SHL:s Ovetjkin, skrattar ”Fimpen”.

Även Modo-supportern Björn Wästerlund, som gästar avsnittet, har höga förväntningar på Olofssons mål- och poängproduktion i vinter och gör liknelsen med en synnerligen välmeriterad hemvändare för 18 år sedan.
– Här har jag, personligen, höga förväntningar. Kommer du hem i den här åldern (32 reds. anm.) och är den här symbolspelaren så ska du ha höga förväntningar på dig. Det som vi Modoiter ofta kommer tillbaka till är när Niklas Sundström kom tillbaka sommaren 2006. Då var han ganska nedsablad av experter och media som menade att han inte skulle klara av det. Han klarade av att sadla om från en defensiv roll i NHL till att bli vårt stora offensiva lok under ett flertal år därefter och ett SM-guld såklart.

Lyssna på Femtefemmans lagavsnitt om Rögle här

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln