HockeyNews
PLUS

Stjärnvärvningen om kraven: "Ska ta stora steg"

Videll Östersund
ANNONS

Publicerad: 13 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Linus Videll har stora förväntningar på sig i Östersund. I sin första match för klubben slog stjärnvärvningen till direkt med sina två första mål för ÖIK.

– Jag ska hjälpa ÖIK att ta stora steg framåt, säger han i Expressens sändning.

ANNONS

Östersunds IK hoppas att Linus Videll ska lyfta laget mot nya höjder. Under åren i Södertälje snittade han en poäng per match och har visat att han är en av hockeyallsvenskans bästa spelare.

I säsongens första träningsmatch visade han att takterna sitter i. I slutet av den första perioden mot Mora IK gjorde han 2–0-målet och således mål direkt i sin första match för klubben.

Där visade han också prov på vad ÖIK hoppas ska bli ett lyckat samarbete med andra nyförvärv. Emil Molin byggde powerplay-spelet från högersidan, Albin Eriksson fanns också centralt i uppställningen och Videll fick ytan karaktäristiskt till vänster.

I andra perioden var Vidells kedja dock inne på ett baklängesmål, efter att Videll tappat pucken framför eget mål. Moras norska nyförvärv Martin Johnsen styrde sedan snyggt in 2–1-målet.

Det skulle bli ytterligare ett mål från Vidells klubba i matchen, som slutade 6–2 för Östersund. En fin start på försäsongen.

– Det är kul. Det kan vi bygga vidare på, säger han i Expressens sändning.

Att förväntningarna är stora vet han om. Han kom in på att han har höga krav själv också.

– Jag ska hjälpa ÖIK att ta stora steg framåt, säger han.

Han berättar att han kört större delen av försäsongsträningen på egen hand, för att kunna lösa det praktiska med familjens flytt från Stockholm till Duved, nästgårds till Åre.

– Det har varit lite stökigt under sommaren, men nu är det skönt att vara här uppe. Det är fin miljö här i Jämtland, säger han.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln