HockeyNews
PLUS

Stjärncentern klar för SHL: ”Otroligt glad”

(31669) Dennis Rasmussen
Bildbyrån

Publicerad: 6 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Stjärncentern Dennis Rasmussen vänder hem till Sverige igen.
På måndagen presenterades han av Växjö.
– Jag är otroligt glad över att vara tillbaka, säger centern på klubbens hemsida.

Dennis Rasmussen var med och tog SM-guld med Växjö 2018 och lämnade sedan för utlandsspel. Efter tre säsonger i ryska Mettalurg Magnitogorsk och tre säsonger i schweiziska Davos vänder han nu hem till Sverige igen.

På måndagen presenterade Växjö den 33-årige centern på ett treårskontrakt.

– Jag är otroligt glad över att vara tillbaka i Växjö Lakers. För mig känns det lite grann som att komma hem. Både staden och klubben har till stor del format mig till den människa och spelare jag är idag.

– Jag har alltid hoppats på att få komma tillbaka och jag är otroligt laddad på att spela inför fansen i Vida Arena igen, säger Rasmussen i en en kommentar på klubbens hemsida.

Den gångna säsongen blev det 28 poäng på 46 matcher i den schweiziska ligan. Växjös sportchef Henrik Evertsson ser fram emot att få hem den Tre Kronor-meriterade stjärncentern igen.

– Att ha Dennis tillbaka i organisationen känns givetvis mycket bra. Vi hade förmånen att skola in Dennis i elithockeyn, nu får vi tillbaka en erfaren, solid spelare som kan göra nytta för sitt lag inom alla sportens delar, säger sportchef Henrik Evertsson.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!