HockeyNews
PLUS

Stjärnans uppmaning till Dick: ”Då kan det bli bra”

Silfverberg/Dick
Foto: Sven Lindwall.
ANNONS

Publicerad: 8 september 2024

FacebookXWhatsApp

Jakob Silfverberg gläds över Dick Axelssons comeback.
Nu hoppas han att Djurgården tar steget upp i SHL.
– Det skulle vara otroligt roligt med ett Stockholmslag, säger Silfverberg till Hockeynews.

ANNONS

Dick Axelsson är tillbaka i svensk hockey och redo för comeback i Djurgården den här säsongen. Tillbaka efter 12 år i NHL är också Jakob Silfverberg som gör comeback i Brynäs och han gläds över Dicks comeback.

– Han är en lirare ut i fingerspetsarna, det är den approachen han har tagit. De (Djurgården) vill vara ett lag som håller i pucken och då passar han perfekt in. Det är som för alla, det gäller att få ett flow och känna att man får lite skjuts i ryggen. Då kan det nog bli riktigt bra. Jag håller tummarna för dem och har många bra kompisar där. Det skulle vara otroligt roligt att få spela mot Djurgården i SHL, säger Silfverberg.

Jakob Silfverberg har bland annat spelat i samma kedja som Marcus Krüger i landslaget.

– Krüger framförallt, Dick har jag spelat en hel del mot förr i tiden, även Brodin och sedan har vi Ludvig Rensfeldt som är en Gävlekille. Det är några kända ansikten. Längesen jag såg Krüger nu, men vi spelade ihop i juniorlandslaget och till och med i samma kedja. Det var längesen jag träffade honom, men jag skulle ändå säga att det är en bra kompis, säger han.

Vad tror du om deras chanser?

– Jag har dålig koll på SHL och Hockeyallsvenskan har jag ännu mindre koll på. Det har ett otroligt spelskickligt lag och det såg man inte minst mot oss, de försökte spela sig ur alla situationer. Får de ihop det kan det bli superbra.

Silfverberg ser mer än gära att DIF tar steget upp i SHL den här säsongen.

– Det ska bli spännande att följa dem. Jag håller tummarna. Det skulle vara otroligt roligt med ett Stockholmslag, då jag har lite släkt där. Det är tråkigt att inte få komma dit och spela redan nu i vinter, men förhoppningsvis får vi tillbaka ett stockholmslag till SHL.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln