HockeyNews
PLUS

Mardrömsbilderna: Stjärnan utgår skadad

Pudas

Publicerad: 22 april 2024

FacebookXWhatsApp

Här kommer bilderna Skellefteå inte vill se. Efter drygt halva matchen tvingades stjärnan Jonathan Pudas utgå efter en tackling från Daniel Zaar.
– Jag tror att det är själva smällen i sargen som gör att Pudas skadar sig, säger TV4:s Sanny Lindström.

Det var med drygt halva den andra perioden spelad som Skellefteås stjärnback och lagkapten Jonathan Pudas tvingades lämna isen skadad efter en tackling från Daniel Zaar.

Tacklingen renderade inte i någon utvisning, vilket fick hemmasupportrarna att rasa. Stjärnan flög in i sargen och blev liggandes, innan han efter en stund tog sig ut i omklädningsrummet för egen maskin.

– Zaar fullföljer tacklingen och tar det hela vägen in mot kroppen. Det är lite mot ansiktet till. Jag tror att det är själva smällen i sargen som gör att Pudas skadar sig, säger TV4:s Sanny Lindström och tillägger:

– Jag tycker dock inte att den initiala träffen tar i huvudet.

En stund efter tacklingen fick Skellefteås assisterande tränare Pierre Johnsson uttala sig.

– Det man ser på bilderna är en solklar tackling i huvudet, så det ska vara en femma, säger Johnsson som dock inte hade någon information att ge kring backens status.

Jonathan Pudas missade inledningen på slutspelet och var inte tillbaka i spel förrän match sex i semifinalsserien mot Frölunda. Nu kan han tvingas till nya vila.

Matchen är alltjämt mållös och pågår för närvarande.

I periodpausen inför tredje perioden gav även TV4 Play-experten Staffan Kronwall ett utlåtande om situationen:

– Vi har haft den här debatten tidigare, det är en nord/syd-tackling där Jonathan kommer lågt. Får vi inte tacklas där får vi ta bort tacklingar, resonerade han.

Med 9:30 kvar att spela av den tredje perioden gav backbjässen Lian Bichsel gästerna ledningen med ett slagskott.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)