HockeyNews
PLUS

Stjärnan lättad: "Gick knackigt i fjol"

Henrik Tömmernes
Foto: Henrik Sjöberg / Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 18:50

FacebookXWhatsApp

Henrik Tömmernes gjorde visserligen 30 poäng i fjol - men vill leverera mer än så. 34-åringen stod för ett styrkebesked i premiären mot Leksand.
– Det gick lite knackigt från och till förra året. Man har ju den pressen på sig själv, säger han.

ANNONS

Henrik Tömmernes gjorde 58 respektive 43 poäng senaste två åren i Schweiz innan han tog beslutet att flytta hem till Sverige för spel i Frölunda.

Han landade på 30 poäng i grundserien förra säsongen.
– Det är klart att man vill vara med och bidra. Förra året gick det lite knackigt från och till men jag spelade bra under andra halvan av säsongen. Men så klart vill man ha en bra start och man vet att man har det registret och har alltid gjort det i sin karriär så det var skönt att få utdelning, säger han efter 5–1-segern mot Leksand.

Han hade assist på 1–0 och 2–0 och smällde fastställde slutresultatet på egen hand.
– Vårt powerplay får göra två mål och skapar mycket lägen också. Att får göra det direkt får ner axlarna litegrann, konstaterar han.

Om sin egen produktion:
– Man har ju den pressen på sig själv att vara med och leverera varje kväll och har gjort det tidigare. Man vet att det hjälper laget och det är en av mina styrkor att göra det och bidra. Skönt i en premiär att göra några poäng och sätta en balja också.

Frölundas omtalade nyförvärv klev fram direkt också i ett fullsatt Scandinvaium. Arttu Ruotsalainen blev målskytt precis som Dominic Egli och Linus Weissbach noterades för en assist.
– Alltid skönt. det vet man som ny i ett lag. Att komma in och göra det i premiären hemma i Scandinavium och känna vilket tryck det är hemma. Det lyfter hela laget.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln