HockeyNews
PLUS

Stjärnan kan bli ny lagkamrat med Hedman

Jake

Publicerad: 30 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Victor hedman kan få en ny stjärna som lagkamrat.

Tampa Bay avser att försöka skriva kontrakt med Jake Guentzel

Tampa Bay Lightning har gjort ett strategiskt drag genom att förvärva rättigheterna till Jake Guentzel från Carolina Hurricanes.

Affären, som ägde rum på söndagen, innebär att Lightning skickar ett tredjerundsval i draften 2025 i utbyte.

Den 29-årige Guentzel blir free agent till veckan. Genom detta byte får Lightning en exklusiv möjlighet att teckna kontrakt med Guentzel innan han blir tillgänglig för andra lag samt en chans att erbjuda honom ett kontrakt på upp till sju år, vilket kan säkra hans framtid med laget.

Under andra rundan av NHL-draften i lördags ryktades det om att Guentzel var en möjlig kandidat för Lightning. Spekulationerna tog fart efter att laget bytte bort backen Mikhail Sergachev till Utah och forwarden Tanner Jeannot till Los Angeles Kings.

I fjol inledde Guentzel säsongen med Erik karlsson i Pittsburgh.

Nästa säsong kan det bli med Victor Hedman i Tampa Bay.

Tampa Bay-legendaren Steven Stamkos, 34, kommer att testa marknaden som free agent. När Tampa tredjade bort spelare i veckan spekulerades i att klubben skulle öka budet till honom, men den budgeten verkar nu användas på Guentzel.

29-årige Guentzel har gjort 491 poäng på 520 matcher i grundserien samt 67 på 69 i slutspelet. Han blev Stanley Cup-mästare 2017 som bäste målskytt.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln