HockeyNews
PLUS

Stjärnan lämnar Nybro: "Känslosamt samtal"

Emile Poirier
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 15:25

FacebookXWhatsApp

Nybro ligger näst sist och har ännu inte vunnit.

Nu fortsätter motgångarna – nyckelspelaren Emile Poirier har kommit överens med Nybro om att bryta kontraktet.

– Det är en ohållbar situation för honom att vara ifrån sin familj, säger sportchefen Mikael Aaro.

ANNONS

Den 29-årige forwarden har gjort 1+1 på fem matcher – men mer blir det inte. Den tidigare draftettan har önskat att få bryta kontraktet med klubben.

"Det är till följd av en sjukdomssituation i Émile Poiriers familj som spelaren och föreningen gemensamt enats om att bryta kontraktet", skriver klubben på sin hemsida.
\

  • Jag blev kontaktad av Émile igår och idag sågs vi på kontoret. Vi hade ett bra samtal där det framkom att det är en ohållbar situation för honom att vara ifrån sin familj. Han känner att han inte kan fokusera och prestera på den nivån som han vet att han kan och han är ledsen över att behöva lämna Nybro, säger sportchef Mikael Aaro till hemsidan.
    \
  • Efter ett känslosamt samtal har vi enats om att gå skilda vägar vilket är tråkigt men ingen kan prestera om det finns problem privat, fortsätter Aaro, som nu kommer att börja leta nyförvärv.
    \
  • Med Émile ur ut laget kommer vi att vara kortare i numerären vilket inte är hållbart över tid. Direkt detta blev känt för mig har jag startat processen för att hitta en ersättare. När den spelaren kan vara på plats är svårt att svara på men arbetet är igång på högvarv, säger Aaro.
  • Nybro har 13 forwards i truppen med inlånade Herman Träff inräknad. Träff var dock inte med laget i fredags mot AIK och har gjort det bra i SHL under veckan.
  • Laget har dessutom börjat tungt i Hockeyallsvenskan. Efter fem matcher väntar Tommy Samuelssons gäng på första segern och ligger näst sist.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln