HockeyNews
PLUS

SSK:s drag – knyter till sig SHL-målvakt

Härenstam
Bildbyrån

Publicerad: 28 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

De nya reglerna gör att det kan bli huggsexa om att säkra upp namngiven målvakt för kommande säsong.

Nu gör Södertälje detta – och knyter upp Luleås målvaktstalang Love Härenstam.

ANNONS

Sedan en regeländring i våras kommer det inte längre vara möjligt att namnge seniormålvakter som tredjemålvakt. Något som förekommit flera gånger och även blivit kritiserat då välmeriterade målvakter lånats in.

Exempelvis när Växjös Adam Åhman kom in i HV71 mitt i slutspelet i hockeyallsvenskan 2022, när Djurgården tog in Jesper Myrenberg från Linköping i slutspelet 2023, eller när Östersund lånade in Tim Juel under det negativa kvalspelet i våras.

Nu är det endast juniorspelare som kan registreras som namngiven målvakt, som kan flytta fritt mellan klubbarna under hela säsongen, även efter sista datum för övergångar.

SSK är nu först ut att säkra upp en målvakt på det sättet. Klubben meddelar att man knutit till sig Love Härenstam från Luleå.

— Vi är glada att redan nu kunna göra klart med en backupmålvakt för nästa säsong. Med nytt regelverk där man bara får låna juniormålvakter från SHL så är vi nöjda och tacksamma med att Luleå gått med på att registrera Love hos oss, säger sportchefen Emil Georgsson på SSK:s Instagramsida.

Härenstam, född 2007, son till SVT-kommentatorn Chris, spelade U18-VM för Sverige förra säsongen och ses som en av landets främsta talanger i sin årskull.

Han väntas spela för Luleås J20 hela säsongen, vilket han gjorde förra säsongen mot spelare som då kunde vara tre år äldre.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln