HockeyNews
PLUS

SSK inför DIF: ”De har koll på varandra”

SSK DIF
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 12:31

FacebookXWhatsApp

Djurgården och Södertälje möts för första gången den här säsongen. Två topplag som båda vill vinna serien, men där SSK haft svårt att vinna de inbördes mötena tidigare.

– Det är mer än de tre poängen som står på spel, och det är någonting som ska sätta tonen för resten av säsongen också, säger SSK-tränaren Magnus Bogren.

ANNONS

Djurgården har vunnit sex av de åtta senaste matcherna mot Södertälje. Men den här säsongen vill SSK vara bättre – både internt och i tabellen.

– Vi måste visa oss själva att vi kan vinna de matcherna, det är viktigt, säger Frans Tuohimaa.

Den finländske målvakten har inte spelat i någon Stockholmsklubb förut, men är väl medveten om rivaliteten i 08-området.

– Faktiskt, även i Finland så vet alla vad Djurgården, Södertälje och AIK är, att det är speciella matcher. Det är ingenting som jag behövt lära mig här. Det är en match som sticker upp i schemat, säger han.

Hur viktigt är det att vinna de här matcherna?

– Det är tre poäng. Det är egentligen inte mer än tre poäng, men jag tycker att vi måste visa oss själva att vi kan vinna den här typen av matcher. Jag vill inte säga att vissa matcher är viktigare, förra onsdagen mot Almtuna var det också viktigt, men det var typ 2 000 människor i hallen här. Någon gång är det tuffare matcher på det sättet, när du måste visa professionalism. Men till den här matchen kommer det inte bli så tufft att ladda på, säger Tuohimaa.

Tränaren Magnus Bogren:

ANNONS

– Det blir ett bra test för båda lagen här. Två bra lag som har startat serien i positiv riktning, såklart ett derby som sätter extra krydda på det och då också att kunna hantera det spelet som är i de matcherna.

En viktig match för båda lagen som siktar på seriesegern, konstaterar han.

– Det är väl klart, det betyder mycket och det betyder någonting för framtiden. Det bygger ett självförtroende och någon form av en hårdhet också som gör att visa att man kan gå i alla lägen och vilken utmaning som än kommer därute. Så det är klart att det är oerhört viktigt. Det är mer än de tre poängen som står på spel, och det är någonting som ska sätta tonen för resten av säsongen också.

Vad blir viktigt för er för att vinna?

– Vi måste hitta rätt i det spel vi ska spela för att kunna straffa dem så hårt som möjligt. Såna här matcher är de roligaste att spela, men det gäller också att behålla ett lugn och ett fokus på det man ska göra.

Pratar ni något extra om några särskilda spelare i Djurgården?

Nej, ingenting just nu. Vi har samling innan matchen när vi går igenom saker som blir viktiga inför matchen och så. Sen tror jag att spelarna har koll på varandra. Jag behöver nog inte påminna om det.

Se matchen för halva priset – deal med Hockeynews

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln