HockeyNews
PLUS

Spelet bakom stjärnans flytt: ”Tvungen att gambla”

(25471) Josh Dickinson Modo
Jonas Forsberg/Bildbyrån

Publicerad: 5 april 2024

FacebookXWhatsApp

Modo har tappat sin stjärncenter Josh Dickinson till Rögle.
Nu öppnar tränaren Mattias Karlin upp om detaljerna kring varför det blev så.
– Han var tvungen att gambla och det blev en dålig tajming på hela historien, säger han till ÖA.

Nyckelcentern Josh Dickinson har lämnat Modo och kommer att presenteras av Rögle när säsongen är över. Nu öppnar Mattias Karlin upp om detaljerna bakom flytten.

– Det blev väl definitivt i slutet på januari. Det som blev dåligt för oss var att Rögle slängde fram bra bud när vår trend peakade neråt och vi var nykomling, och det var en del som pekade på att vi skulle bli 13:e lag, säger han till ÖA.

Mattias Karlin berättar att Rögles bud i dålig tajming med tanke på att Modo gick tungt och riskerades att dras in i bottenstriden efter jul. Enligt uppgifter till Hockeynews fick Josh Dickinson ett bud värt 225 000 euro netto per säsong från Rögle.

– Han var tvungen att ta ett beslut och det blev en konstig situation, framförallt för Josh, och vi satt dåligt på det också. Han var tvungen att gambla och det blev en dålig tajming på hela historien, men så är branschen, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Det är inget att hymla om att hade vi legat bättre till i tabellen i januari så hade Josh varit kvar. Jag tror att många nedvärderade oss och där och då tänkte de nog som så att ”är Modo sju poäng från strecket så kommer Modo att åka dit” och det har vi fått lida för. Vi var helt enkelt tvungna att bli 100 procent klar för att bli klara, så såg nog många på oss.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)