HockeyNews
PLUS

Sparkade DIF-tränaren har hittat nytt jobb

(14338) Svedberg/Rämö/Mikko
Bildbyrån

Publicerad: 29 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Fredrik Mikko fick sparken som målvaktstränare i Djurgården.
– Allting tar väl slut även fast jag inte trodde att det skulle ta slut där och då, säger Mikko till Hockeynews.
Nu har han hittat ett nytt jobb.

ANNONS

Det blir en flytt till Norge för Djurgårdens förre målvaktstränare Fredrik Mikko. Den 54-årige norrbottningen har skrivit på ett ettårskontrakt med Frisk Asker.
Det var i slutet av maj som Hockeynews avslöjade att han hade fått sparken av Djurgården, som istället har lyft in Micce Andreasson som ny målvaktstränare.
Fredrik Mikko hade ett år kvar på sitt kontrakt med Djurgården.
– Jag var den som hade varit längst där av spelare och istränare. Fem år. Allting tar väl slut även fast jag inte trodde att det skulle ta slut där och då. Nu blev det så. Det får man bara acceptera. Så funkar branschen, det vet jag ju. Det har hänt så många runt omkring mig. Nån gång händer det mig också. Det blev nu, säger Mikko till Hockeynews.

"Inga hard feelings"

Han betonar att det inte finns något ont blod mellan honom och Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.
– Jag har absolut inga hard feelings. Jag hade jättebra samtal med ”Wiken” och så vidare. Inga konstigheter, säger Mikko.
I Frisk Asker är Norges förre förbundskapten Roy Johansen huvudtränare och i laget finns svenskarna Mattias Bäckman, Hampus Gustafsson och Tobias Lindström.

Behövde tid att fundera

Fredrik Mikko:
– Jag fick frågan för hyfsat länge sedan men det tar lite tid ibland. Det blev så.
Som målvaktstränare får han hjälpa målvaktsparet Mitch Gillar och Mathias Schippers Landa. Fredrik Mikko har jobbat utomlands tidigare och varit i KHL-klubbarna Traktor Tjeljabinsk och Salavat Julajev.
– Jag själv har varit väldigt lite i Norge om man tittar på den privata sidan. Jag gillar natur och så vidare och har varit på väg flera gånger på semester, men det har aldrig blivit av. Det var väl en bit. Det är inte alltför långt bort i och med att jag åker dit själv. Familjen är kvar i Stockholm. Det styrde väl också positivt på nåt sätt. Hitta en lösning som passade bra att kunna åka hem lite då och då, säger Fredrik Mikko.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln