HockeyNews
PLUS

Snabb comeback för Thoresen – då är han med

Patrick Thoresen
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 18:25

FacebookXWhatsApp

Djurgården har tre av sina talanger skadade. Patrick Thoresen ansluter till laget på måndag efter premiären.
Och tränaren Robert Kimby utesluter inte en snabb comeback för Thoresen.

ANNONS

Enligt planen anländer erfarne och välmeriterade forwarden Patrick Thoresen, 40, till Stockholm på måndag och ska vara med på träningen senare samma dag.
Sedan var tanken att Thoresen skulle träna en vecka med Djurgården innan det blir spel den 30 september hemma mot Östersund.
Men sportsligt ansvarige Niklas Wikegård har också sagt att det blir upp till Thoresen och huvudtränaren Robert Kimby att komma överens om tidpunkt då Patrick Thoresen ska göra comeback i Djurgården.

Tidigare comeback än väntat?

Det kan bli tidigare än den 30 september.
– Det får vi se. Det är klart att jag skulle vilja att han spelar så fort som möjligt. Men det beslutet tar vi sedan. Det är helg, det är fredag, det är torsdag. Jag har inte tänkt mer än idag. Vi vill ju ha alla i spel, säger Kimby till Hockeynews.
Enligt Djurgårdens ordförande Rikard Josefson är Patrick Thoresen med i hemmapremiären mot BIK Karlskoga den 24 september.

De skadade spelarna Linus Eriksson, 18, och Melvin Wersäll, 19, röntgas under onsdagen för att se så att deras skador har läkt. Eriksson har fått en smäll på ena knäet och Wersäll rehabtränar efter en axeloperation.

Hoppfullt för skadade juniorerna

Om de får grönt ljus från läkarna kan de vara tillbaka i träning med laget på is nästa vecka.
– Jag tror inte att det kommer att vara spel för nån av dem nästa vecka. Vi har gubbar och vi ska vara noga med att se till så att det blir bra. Jag tror säkert att Linus är närmare, men vi räknar med att det blir en eller ett par veckor som de blir borta innan det blir spel, säger Robert Kimby.
Anton Frondell, 17, har genomgått ett ingrepp i knäet och väntas tillbaka nån gång i oktober.
– Jag tror att det går framåt. Det är relativt liknande tidsuppfattning, kanske lite längre, men vi har inte diskuterat så. De säger när han är redo, säger Kimby.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln