Jesper Zerman/Bildbyrån, Skärmdump IIHF på X

Publicerad: 4 maj 2024

Småkronorna förlorade semifinalen mot Kanada. Efter en tuff start var Sverige nära en upphämtning, men det gick inte hela vägen.

På jakt efter final i U18-VM föll Småkronorna mot Kanada med en 5-4-förlust.

Det blev en tuff start där Kanada redan gjorde mål efter 02.18 på klockan genom Liam Greentree. Innan första perioden var slut stod det 4-0.

Småkronorna skulle dock komma igång och även vara nära en upphämtning. I starten av andra perioden gjorde Viggo Nordlund Sveriges första mål i matchen, men Kanada svarade med 5-1-målet bara någon minut efter det.

Direkt efter det bestämde sig Sverige för att matchen inte var över. Målen kom en efter en och till slut stod 5-4 på tavlan. Men kvitteringsmålet lyckades aldrig komma och Kanada vann till slut med just 5-4.

Därmed blir det Kanada och USA i finalen och Småkronorna får möta Slovakien i bronsmatch.

Viggo Nordlund stod för två mål och en assist i matchen.

Sveriges bronsmatch börjar 13:00 under söndagen.