HockeyNews
PLUS

SM-guldvinnaren med Brynäs ny vd i Örebro

Andreas Westlund
Foto: Örebro Hockey
ANNONS

Publicerad: Idag 09:13

FacebookXWhatsApp

Nu är det klart vem som ersätter Mikael Johansson som ny vd i Örebro.
Det blir en tidigare SM-guldvinnare – med Brynäs.

ANNONS

Det blir den före detta backen Andreas Westlund, 46, som tar över rollen som vd i Örebro. SHL-klubben sparkade i mitten av februari i år den tidigare vd:n Mikael Johansson efter sju år. Anledningen var bristande kommunikation med styrelsen.
Värmlänningen Andreas Westlund tar nu över. Han avslutade sin spelarkarriär i division ett med Örebro.
1999 vann han SM-guld med Brynäs.
– Vi är glada över att vara i mål efter en noggrann rekryteringsprocess, där intresset har varit stort. Med en stor förståelse för sporten och en bred erfarenhet av befattningar inom näringslivet känns Andreas som helt rätt man för uppgiften. Andreas är en person som kommer ta Örebro Hockey till nästa nivå och jag hälsar honom varmt välkommen till ett bra gäng, säger Örebros ordförande Ulf Rohlén i ett pressmeddelande.

Tillträder i november

Andreas Westlund, som även har spelat för Färjestads juniorer såväl som Troja/Ljungby, BIK Karlskoga och Oskarshamn har drivit företag de senaste tio åren.
– Först och främst är jag glad över att få den här chansen. Tillsammans med alla i och runt klubben vill jag vara med och utveckla ett av Örebros starkaste varumärken. För mig är det en dröm att få kombinera mina tidigare erfarenheter från näringslivet med ishockey, säger Andreas Westlund, som väntas tillträda som vd i november.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln