HockeyNews
PLUS

"Skilsmässan med Modo var väldigt tuff"

Björn Hellkvist
ANNONS

Publicerad: 23 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Björn Hellkvist bröt med Modo efter finalen mot Björklöven 2020 – nu står han i Lövens bås och tar sikte på SHL.
I kväll ställs Björklöven mot Modo.
– Det är klart att skilsmässan med Modo var väldigt tuff både för mig och Modo, säger Björn Hellkvist till VK.

ANNONS

Det intensiva derbyt mot Skellefteå gav Björn Hellkvist flera positiva svar. Nu ser han och laget fram emot fredagens match mot Modo, klubben han lämnade under uppmärksammade former efter finalen mot Björklöven 2020.

Testar ung back

Trots att säsongen knappt har börjat har laget redan en tunn backsida till sitt förfogande. Alfons Freij, Mattias Nörstebö och Tim Theocharidis är inte tillgängliga, vilket innebär att en del juniorer kommer att få chansen i SCA-cupen. Hellkvist avslöjar att publiken kommer att få se ett nytt ansikte.

– (William) Nygren var ju med sist och gjorde det jättebra, så han får fortsatt förtroende. Sen har vi vår nya "Kalix-kille" (Adam Weiberg) som vi ska titta lite mer på i morgon, säger Hellkvist till Västerbottens-Kuriren.

"Ljusa minnen"

Det råder ingen tvekan om att Hellkvist skulle vilja se sin kompletta backsida, men han har full förståelse för att spelare som Nörstebö väljer att spela OS-kval om de blir uttagna.
– Det är klart jag vill se den, men jag har inget intresse eller någon rätt att stoppa spelare som vill spela OS-kval, säger han till VK.

Björn Hellkvist känner väl till fredagens motståndare. Han ledde Modo i två år och nådde framgångar som kulminerade i den minnesvärda "Covid-finalen" mot Björklöven 2020, som avbröts efter två matcher.
– Förutom den tuffa skilsmässan har jag bara ljusa minnen från min tid där, säger Hellkvist till tidningen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln