HockeyNews
PLUS

Skellefteås besked om Möller – och så ska guldet försvaras

Erik Forssell
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 12 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Skellefteås sportchef Erik Forssell var själv med och försvarade ett guld under sin karriär och vet vilken utmaning som väntar.
I en intervju med Hockeynews berättar sportchefen om nycklarna, nyförvärven, sista pusselbitarna och hur det egentligen blir med Oscar Möller.
– Vi har en stark kärna kvar och är nöjda över att vi fått behålla så många spelare, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Guldsmaken har börjat lägga sig och de regerande mästarna Skellefteå laddar nu om för en ny SHL-säsong. Sportchefen Erik Forssell har redan kommit långt med lagbygget och för ovanlighetens skull har klubben fått behålla många spelare trots guldet.

– Vi tycker att det ser bra ut. Vi har en stark kärna kvar och är nöjda över att vi fått behålla så många spelare. Sen har vi en hel del spelare som kommer underifrån och som kommer att vara med och utmana under året, säger han.

Skellefteå har lyft upp både Oskar Vuollet, Lukas Vesterlund och Frans Haara. På nyförvärvfronten har Hockeyallsvenskans poängkung Marcus Eriksson, backen Pontus Johansson och inte minst det norska superlöftet Michael Brandsegg-Nygård anslutit.

– Vi tycker de känns spännande alla tre, på lite olika sätt, säger Forssell.

Michael Brandsegg-Nygård, som ska NHL-draftas i sommar är en spelare som i stort sett alla SHL-klubbar jagade och som Skellefteå var tidiga att göra klart med.

– Vi har följt honom väldigt mycket under säsongen. Det är en spelare som tog kliv under året och är ganska allround som spelare. Han har ett jäkla driv och hög arbetskapacitet, samtidigt som han är spelskicklig och har ett bra skott. Han kommer tillföra mycket, säger han.

ANNONS

Ser ni att han kan göra samma resa som Anton Heikkinen gjorde hos er?

– Ja, men han har alla förutsättningar att göra det jättebra hos oss. Det tror jag. Avslutningen av Hockeyallsvenskan och VM var ju jättestark, så honom tror vi jättemycket på. Vi har flera spelare som kommit från Hockeyallsvenskan som vi fått bra utväxling på, så jag förväntar mig något liknande här.

Hockeyallsvenskans poängkung Marcus Eriksson har aldrig tidigare testat på SHL-spel – trots att han hunnit fylla 38. Erik Forssell ser dock inte åldern som något frågetecken.

– Vi tycker att han var riktigt bra i Hockeyallsvenskan. Samtidigt så vet vi att han är lite äldre, men han har gjort flera starka säsonger och vi tycker ändå att det finns en bra spelare i honom som vi tror kommer kunna hjälpa vårt lag, säger han.

Kanadensaren Dylan Sikura blev erbjuden en förlängning, men valde i stället att krita på för KHL-spel, något som Forssell tycker är beklagligt. Därmed är truppen alltjämt öppen för förstärkning lagbygget kan stängas.

ANNONS

– Just nu är det en back- och en forwardplats öppna, men samtidigt har vi vårt J20-lag som tog guld där det finns många spännande spelare som vi kommer att kunna kalla upp. De som var med och kände på det redan ifjol och har kontrakt kommer kunna större roller också, så vi är ganska trygga med var vi är, säger Forssell som inte har någon stress med att hitta de sista pusselbitarna.

Hur blir det med Oscar Möller som har ett år kvar på kontraktet?

– Det får vi se, men i nuläget så räknar vi inte med Oscar. Det skulle vara en bonus i så fall.

Skellefteå siktar förstås mot att försvara SM-guldet, en bedrift bara två lag lyckats med sedan 1976. Erik Forssell var själv med och gjorde det med Skellefteå både 2013 och 2014 och vet vilken utmaning klubben har framför sig.

– Så är det. Det är ju en jämn och bra liga så att gå hela vägen, då krävs det lite flyt och bra prestationer hela vägen. Men vi har en väldigt bra stomme och har fått behålla väldigt många spelare för att vara ett guldlag, så det är ju en jättebra start i alla fall. Sen hoppas jag att vi kan fortsätta driva hela tiden och inte bli nöjda och bekväma bara för att vi vunnit. Jag tycker det finns många bitar som talar för oss, säger han

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln