HockeyNews
PLUS

Skellefteå kallar hem målvakten

Alexander Hellnemo
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 3 september 2024

FacebookXWhatsApp

Skellefteås målvakt Linus Söderström är ännu inte redo för match. Nu kallas Alexander Hellnemo tillbaka från lånet i Nybro för att vara tillgänglig i CHL.

Men det blir hektiska dagar för att målvakten även ska kunna finnas med i Nybro.

– Det kommer självklart att vara en utmaning, säger sportchefen Mikael Aaro.

ANNONS

Champions Hockey League börjar till helgen och Skellefteå har endast Gustaf Lindvall tillgänglig av sina målvakter. Detta då Linus Söderström fortsatt inte är tillgänglig för match. Denne tränade på tisdagen nästan ett helt träningspass, enligt Norrans rapportering, men bedöms inte kunna spela i helgen.

Nu kallas utlånade Alexander Hellnemo hem från Nybro i Hockeyallsvenskan. Detta gäller över de kommande två helgerna, då Skellefteå spelar fyra matcher i CHL.

– Alexander kommer förstärka oss i de kommande CHL-matcherna. Han är utlånad till Nybro över säsongen men vid behov och i samråd med dem kan han ha möjlighet att hjälpa oss, meddelar Skellefteås general manager Erik Forssell i ett pressmeddelande.

Lånereglerna i Hockeyallsvenskan gör att ett så kallat säsongslån inte räknas mot den lånekvot varje lag i ligan har att nyttja på en målvakt och tre utespelare per säsong från SHL. Detta är dock utifrån att lånet görs före säsongen och att den allsvenska klubben har veto över ifall spelaren får kallas tillbaka.

Men det har nu Nybro gått med på, säger klubbens sportchef Mikael Aaro.

  • Jag har under en tid haft en tight dialog med Erik Forsell gällande Alexander Hellnemo eftersom Skellefteå AIK har en av sina målvakter ur spel. Det som är bestämt är att Alex kommer spela CHL med Skellefteå de kommande två helgerna men han kommer att finnas med under veckorna i vår dagliga verksamhet i Nybro, säger sportchef Mikael Aaro till klubbens hemsida.

Det blir nu ett pusslande för Hellnemo för att vara tillgänglig för båda klubbarnas matcher.

  • Nästa vecka när vi är på roadtrip kommer Alex att finnas tillgänglig på onsdagen mot Västerås borta, men reser sedan vidare till Skellefteå och missar därmed matchen mot Karlskoga. Det kommer självklart att vara en utmaning att Alex är borta men vi har under dialogen som vi haft med Skellefteå samtidigt arbetat på lösningar för att ersätta Alex de matcher han är frånvarande, säger Mikael Aaro.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln