HockeyNews
PLUS

3654 dagar långa sviten bruten för Skellefteå

Skellefteå
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 20 april 2024

FacebookXWhatsApp

Skellefteå hade inte vunnit en SM-final på hemmaplan på tio år.
Då klev Linus Lindström fram och såg till att bryta dubbla sviter och ge Skellefteå en 1–0 ledning i matchserien.
– Det är klart det är viktigt att spräcka bubblan de varit i, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Den första finalronden går knappast till historieböckerna som en av de händelserikaste i SM-slutspelets historia. Men Skellefteå kan i alla fall ha med sig att de bröt en tio år dyster svit och vann sin första SM-final på hemmais sedan 2014.

– Det är klart det är skönt. Att få vinna hemma med publiken som stöttat oss hela säsongen och att ta ledningen känns riktigt bra. Vi känns starka hemma i år, så det är bara att fortsätta, säger målskytten Linus Lindström som satt hemma i TV-soffan senast klubben vann en final i hemmaborgen.

Hur mycket har ni fått höra om den här sviten?

– Det var inget jag tänkte på innan matchen eller fått höra de senaste veckorna, det är mer att man vet att det är längesen vi vann en final här.

– Men det är inget vi tänker på, vi ska bara ut och vinna så många matcher som vi behöver. Det är först till fyra och nu är det bara tre kvar.

Efter två mållösa och chansfattiga perioder klev Skellefteås trotjänare Linus Lindström fram och satte 1–0 på pass från Arvid Lundberg med 4:16 kvar att spela. Rögle fick aldrig till någon riktig efter målet utan fick se sig besegrade för första gången i det här SM-slutspelet.

– Det är klart det är viktigt att spräcka bubblan de varit i. De har inte förlorat på länge, nu vet de hur de känns att förlora och de ska de veta hur känns att förlora efter finalen sen också. Det är skönt att leda med 1–0, säger Lindström som rankade målet som ett av karriärens viktigaste:

– Det är där uppe, nästan etta. Det kan inte bli bättre än att avgöra en final hemma och ta ledningen med 1–0. Men vi är inte klara än, vi har tre vinster till.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln