Skellefteå avgör efter 116.23 minuter (!)

SAIK
Peter Holgersson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 26 mars 2024

Linköping på hemmaplan mot Skellefteå. Linköping skulle hämta upp ett underläge med 0-3, men det skulle ändå inte räcka.

ANNONS

Efter ett tufft underläge med 0-3 efter två spelade perioden skulle Linköping komma ikapp. Oscar Fantenberg skulle göra Linköpings första mål för kvällen. Sedan skulle Filip Bystedt göra 2-3, för att Vilmos Gallo sedan skulle kvittera.

Trots upphämtningen skulle det inte räcka hela vägen. Efter 116.23 minuter skulle Skellefteå och Axel Sandin Pellikka avsluta matchen. Därmed leder Skellefteå med 3-0 i matchserien. Det var även den tredje längsta matchen någonsin i ett SM-slutspel.

Axel Sandin Pellikkas mål var hans första slutspelsmål.

– Extrem lättnad, vi hade lite pizza där efter tredje perioden redan så vi ville väl hem och käka den. Så det var extremt skönt att den gick in, säger han till TV4 efter matchen.

Trots den långa matchen kändes det bra för backen.

– Det känns lätt, det värsta är väl bara att skridskorna väger 50 kilo mer, säger Pellikka till TV4, och fortsätter:

– Vi har bra kondition i laget, så det känns bra.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.