HockeyNews
PLUS

Skars blodig – skickad akut till sjukhus

Simen Andre Edvardsen
Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 20 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

BIK Karlskogas landslagsmeriterade norske forward Simen Andre Edvardsen råkade ut för en skräckupplevelse på måndagsträningen.
Blödande skickades han med ambulans till sjukhus för akut operation.

ANNONS

Det är på sin hemsida som BIK Karlskoga berättar om den otäcka olyckan på lagets måndagsträning i Nobelhallen.
25-årige Simen Andre Edvardsen föll olyckligt och skar sig illa på sin egen skridsko.
”Efter ett utmärkt agerande av både lagkamrater och ledare hade man fått stopp på blödningen när ambulans anlände. Simen opererades under gårdagen, spenderade natten på sjukhus och skrevs ut under tisdagen", skriver BIK Karlskoga på sin hemsida.

Sportchefens ord om olyckan

Sportchefen Torsten Yngveson såg inte med egna ögon själva olyckan, men har fått situationen berättad för sig. – Han föll in i sargen och fick sin egen skridsko på sig på nåt sätt. Det är nog väldigt få som begriper hur det gick till. Jag tror inte ens han förstod själv, säger Yngveson till Hockeynews.
Simen Andre Edvardsen fick först ont i högerknäet eftersom det var det som slog i sargen först. Men i fallet skar han sig på insidan av vänsterknäet. Det var när lagkamraterna kom nära Edvardsen som de upptäckte att han hade skurit sig och kunde ingripa.
– Grabbarna var handlingskraftiga vad jag förstod och tog handdukar och lindade hårt. Vi slapp i alla fall att ha en stor blodpöl på isen som jag såg att det stod någonstans. Det är lätt att det drar iväg och blir rykten om nån säger nåt, säger Yngveson.

Opererades akut

Edvardsen har fått lämna sjukhuset och rapporteras må okej efter omständigheterna. Han väntas bli borta i flera veckor.
– Det kunde nog ha gått mycket värre. Det tar några veckor och det får man nog vara glad för med tanke på att det går några senor och pulsådern går också därigenom. Vi är glada att det är som det är ändå, säger Torsten Yngveson till Hockeynews.
Simen Andre Edvardsen, som spelade för Norges landslag förra säsongen, gjorde 17 poäng (14 mål, 3 assist) på 51 allsvenska matcher för BIK Karlskoga.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln