Skallar plexit – efter bortdömda målet

Roger

Publicerad: 12 april 2024

Frölunda fick se sitt 5–5 mål dömas bort. Då skallade tränaren Roger Rönnberg huvudet i plexit.

Publiken i Scandinavium kan knappast klaga på att de fått valuta för entrépengen den här fredagskvällen. Den fjärde semifinalen har hittills bjudit på totalt tolv mål och det händer grejer i stort sett hela tiden.

Frölunda fick dock se sitt 5–5 mål dömas bort efter en omdiskuterad situation framför mål i den tredje perioden.

– Efter videobedömning framgår det att pucken sparkas via målvakten och in, ej mål, ropade domaren Mikael Nord ut i högtalarsystemet.

Ett beslut som inte uppskattades hos Frölundas Roger Rönnberg, varpå han skallade plexit bakom sig i ren frustration.

Kort därefter åkte Frölunda på ett snöpligt självmål direkt efter tekning. Christian Folin försökte rensa men i stället lyckades han på något märkligt sätt prickade det egna krysset.

Självmålet:

Frölundas Albin Sundin skulle dock reducera en stund senare. Med 1:58 kvar på klockan kom även kvitteringen efter en dundertavla av Gustaf Lindvall. Mikael Ruohomaa kastade in pucken på chans och Gustaf Lindvall lyckades inte få igen benskydden.

– Det är bättre än lördagsgodis. Riktigt gött, sa målskytten Albin Sundin till TV4 efter den tredje perioden.

Andreas Johnson avgjorde för Skellefteås del med 3:51 kvar av den fjärde perioden. Nu har västerbottningarna matchboll i matchserien.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!