HockeyNews
PLUS

Skadekaoset i HV – de närmar sig comeback

Wilhelm Hallquisth Joona Luoto
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:52

FacebookXWhatsApp

HV71:s frånvarolista blev ännu längre i segern mot Modo i tisdags.

Men någon eller några av spelarna kan vara tillbaka väldigt snart.

ANNONS

Skadorna har varit en följetong för SHL-jumbon HV71 i början av säsongen.  Redan på försäsongen skadade sig nye forwarden från AIK, William Ignberg Nilsson, och han kommer att vara borta i månader.

På skadelistan för närvarande finns backarna Wilhelm Hallquisth, Oliwer Kaski och Mikael Seppälä.

På forwardssidan saknas: Herman Hansson, William Ignberg Nilsson, Oscar Fisker Moelgaard, Joona Luoto och Oskar Stål Lyrenäs.

Skadad kort efter comebacken

Seppälä gjorde comeback mot Linköping i lördags efter nio månaders frånvaro. Men i mötet med Modo i tisdags klev han av efter en smäll i första bytet. Senare gick även Stål Lyrenäs ut och båda är osäkra inför torsdagens match mot Örebro.

– Det är lite oklart fortfarande. Men till på lördag är det sannolikt att någon av dem är tillbaka, säger HV71:s lagläkare Jonas Kalman till Jönköpings-Posten.

På lördag har HV match mot Färjestad. Då är troligen backen Wilhelm Hallquisth tillbaka efter en ansiktsskada. Såvida han inte spelar redan mot Örebro.

"Ser bra ut för Wilhelm"

– Det ser bra ut för Wilhelm och vi räknar med att han nu ska vara tillgänglig rent medicinskt sett, säger Jonas Kalman.

HV71:s nye finländske forward Joona Luoto, som har uppgetts vara sjuk, är nu ett steg närmare spel. Luoto var med i premiären mot Växjö och hade en assist, men har inte spelat sedan dess. Han är en av HV:s assisterande lagkaptener.

– Det går framåt för Joona. Vi får se här när det blir spel, inte (mot Örebro) men sedan kan han nog vara aktuell på lördag eller i nästa vecka, det hoppas vi, säger Jonas Kalman till JP.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln