HockeyNews
PLUS

Simon Edvinsson jämförs med stjärnbacken

(28752) Moritz Seider Simon Edvinsson
Bildbyrån

Publicerad: 27 augusti 2023

FacebookXWhatsApp

Simon Edvinsson imponerade under sin första säsong i Nordamerika.
Nu jämförs 20-åringen med Detroit Red Wings stjärnback Moritz Seider och NHL-experten Sam Consentino skulle inte bli förvånad om svensken tar en ordinarie plats i Detroit den här säsongen.
– Edvinsson är en fantastisk skridskoåkare som är riktigt bra med klubban, säger Sportsnet-experten.

Förra säsongen producerade han 27 poäng på 52 AHL-matcher och två mål på nio NHL-framträdanden.
Nu är Sportsnets juniorexpert Sam Cosentino inne på att Simon Edvinsson kan ta steget från Grand Rapids och konkurrera om en ordinarie plats i Detroit Red Wings laguppställning.

– Han har erfarenhet från internationellt spel, från SHL, AHL och NHL. Allt det kommer att hjälpa honom att på allvar konkurrera om en plats i Detroit den här säsongen. Det kommer att bli tufft eftersom har en bred backsida men jag tror att han kommer att göra det tufft för några av de äldre spelarna att behålla sin plats, säger Cosentino.

Han ser en hel del likheter med Red Wings tyske stjärnback Moritz Seider.

– Edvinsson påminner mycket om Moritz Seider. Det var en liten överraskning att han plockades så tidigt i draften men han är en stor kille som kan försvara riktigt bra och en offensiv som förväntas komma med tiden. Edvinsson är en fantastisk skridskoåkare som är riktigt bra med klubban och han är duktig på att positionera sig defensivt.

Cosentino lockas av tanken att se dem bilda ett backpar.

– Tanken att ha två stora killar som utgör Detroits första backpar lockar, Seider till höger och Edvinsson till vänster, det är en tuff nöt att knäcka för vilken kedja som helst.

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!