HockeyNews
PLUS

Silfverbergs viktresa i Brynäs: "Ner några kg till"

(11987) Jakob Silfverberg
Joel Marklund/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 30 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Jakob Silfverberg är nu tillbaka i Brynäs efter en lång NHL-karriär. Men han är långt ifrån nöjd.

– Jag har jobbat hårt under sommaren för att kunna vara den bästa jag kan, säger Silfverberg till Gefle Dagblad.

ANNONS

Silfverberg har precis avslutat sin första isträning med Brynäs efter tolv säsonger i NHL, nästan 900 matcher och 186 mål, de flesta med Anaheim Ducks.

Familjen har utökats med en dotter och sonen ska börja förskoleklass i Strömsbro. Förutom familjelivet är en av de största förändringarna de färre flygresorna, något som är viktigt för hans hälsa.

– Mina läkare tycker att det är bra att jag inte ska ge mig ut på sextimmars-flyg var och varannan vecka längre, säger Silfverberg till Gefle Dagblad.

Silfverberg har även genomgått en betydande viktresa för att klara spelet i SHL och dess större rinkar. Han började träna intensivt direkt efter sista NHL-matchen den 19 april, med målet att gå ner i vikt.

– Jag var uppe och nosade på 98 kg ett tag och inte behöver jag släpa runt på den kroppsvikten, säger han och tillägger att han nu tappat över fem kilo under sommaren med målet att gå ner några kilo till.

Jakob Silfverberg ser fram emot sin roll i Brynäs och är medveten om de förväntningar som finns på honom.

– Framförallt för att orka spela på den nivå jag vill, jag har känt mig tung och inte haft orken riktigt de senaste åren, säger han och tillägger att han gjort viktresan på ett hälsosamt sätt genom att lägga om kosten och inkludera löpträning.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln