HockeyNews
PLUS

Silfverberg: ”Jag hade nästan suddig syn”

Jakob Silfverberg
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 18:48

FacebookXWhatsApp

Tillbaka inför hemmasupportrarna för första gången på 12 år.
Då låg Jakob Silfverberg, 33, bakom Brynäs vändning mot Frölunda.
– Det var skakiga händer och fötter de första två, tre bytena, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Senast han gjorde en tävlingsmatch i den här arenan var i SM-finalen 2012 när han klev fram och sköt dit guldskottet mot Skellefteå. Tolv år senare var Jakob Silfverberg tillbaka på hemmais och låg bakom Brynäs vändning mot Frölunda.

Det började dock på tuffast möjliga vis och Frölunda skaffade sig en tidigt 2–0 ledning. Sakta men säkert åt sig Brynäs in i matchen och kom ikapp. Först petade kvällens huvudfigur Jakob Silfverberg dit reduceringen och kort senare spelade han elegant fram Miks Indrasis till 2–2.

– Det är klart att det var en speciell kväll. Kanske inte min och lagets bästa första period, men efter det jobbar vi oss in i matchen.

– Det börjar redan i första bytet i andra perioden. Där kände vi direkt att det här är inte är någon omöjlighet. Vi kände oss att vi kunde ta oss an det, säger Jakob Silfverberg till Hockeynews.

Brynäs bars sedan fram av publiken och när Anton Ohlsson sköt 3–2 av bara farten var vändningen ett faktum. Kort senare förvaltade Bobby Trivigno ett friläge och därefter satte Oskar Lindblom pucken i tom bur.

Brynäs kunde till slut vinna med 5–3 och Silfverberg kunde knappast fått en bättre återkomst på hemmais.

ANNONS

– Det var speciellt. Det är svårt att sätta ord på det egentligen. Skallen var inte riktigt där. Den gick på högvarv.

– Det är svårt att förklara. Det var skakiga händer och fötter de första två, tre bytena. Jag hade nästan suddig syn, säger han.

Inför matchen handlade allt om ögonblicket när nummer 33 skulle presenteras för hemmapubliken under lineupen.

– Jag var nervös. Det började redan där, man kände att pulsen börja spikea och det var lite skakiga händer och fötter när pucken släpptes, säger han.

Han medger att det var svårt att koppla bort nervositeten inför matchen.

– Jag var ute med barnen i parken imorse och försökte att inte tänka på det, men ganska direkt när jag kom hit blev det mer verkligt. Det kändes lite extra pirrigt idag och det är svårt att säga att det var en helt vanlig match. Det är klart att det var en speciell eftermiddag, och vilket sätt att avsluta den, säger han.

Med tanke på hur stor du är i den här stan, vad betyder det för dig att få göra en sån här match i det här läget?

– Jag vet inte. Det är skönt att vi är lediga imorgon så att man får landa i den här karamellen. Det är klart att det varit en speciell eftermiddag, det går inte att säga något annat. Jag får njuta lite av det här ikväll och imorgon, sedan är det vanlig träning på måndag och match på tisdag. Det ska bli skönt att få en dag med familjen och reflektera och få lägga det här i bagaget.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln