HockeyNews
PLUS

Silfverberg har tystat tvivlarna: ”Spelar ingen roll”

Jakob Silfverberg
ANNONS

Publicerad: 5 september 2024

FacebookXWhatsApp

Tre matcher – två spelmål och ett straffmål.
Brynäs hemvändare Jakob Silfverberg är tillbaka i Brynäs för att göra mål – och så här långt har han tystat tvivlarna.
– Man mår mycket bättre av att stänka dit den än att inte göra det, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Brynäs studsade tillbaka efter 6–2 smällen mot AIK och slog Djurgården med 3–0 i tisdags. En match där Brynäs fick många positiva besked.

– Det spelar ingen roll om det är försäsong, det är alltid roligare att vinna än att förlora. Jag tycker att vi stundtals har spelat väldigt stabilt, även mot AIK, men när vi väl gått bort oss har vi gått bort oss rejält. Det är viktigt för gruppen att få skapa en vinnarkultur. Jag tycker det ser bra ut, säger Silfverberg till Hockeynews.

Inför matchen mot Djurgården gick Silfverberg ut med ett tydligt budskap – få bort utvisningarna och gnället i båset.

– Även om vi tar några klubbutvisningar så tycker jag att bänken överlag är tusen gånger bättre. Det är inget skrik, inget gnäll, utan fullt fokus på det vi kan påverka. Det var stor skillnad, helt annan harmoni på bänken, säger han.

Med alla NHL-meriter och sin erfarenhet är förväntningarna skyhöga på Brynäs hemvändare inför SHL-återkomsten. Så här långt har Silfverberg tystat tvivlarna och noterats för två spelmål och ett straffmål under försäsongen.

– Även om det bara är försäsong så är det skönt att komma in i en rytm där jag skapar och bidrar. Jag tycker det har känts bra i matcherna och nu har puckarna trillat in två matcher på raken. Man mår mycket bättre av att stänka dit den än att inte göra det, erkänner han.

ANNONS

Hur tycker du att det känns spelmässigt?

– Jag tycker det känns bra. Jag känner mig pigg och stark på pucken. Jag har fått betydligt mer istid än vad jag haft de senaste åren och tycker att kroppen har svarat bra. Det var lite soppatorsk i tredje, men då fick Ohlsson och Larsson dra ett större lass. Jag ska försöka rulla vidare på den här vågen nu.

Hur många kilo har du gått ner nu?

– Jag vet inte riktigt. Några har krupit tillbaka nu när det blir matcher och man lastar på mer mat, men helt ärligt så har jag släppt det där nu och går mer på feeling. Jag tycker det känns bra. Det blir en balansgång att inte stirra sig för blind på vikten och gå på känsla i stället. Hittills har jag hittat en bra balans.

Mot Djurgården fick Silfverberg nya kedjekamrater i form av Johan Larsson och Anton Ohlsson – som på onsdagens träning byttes ut mot Miks Indrasis som var tillbaka efter landslagsuppdrag.

– Vi mixtrade lite efter AIK-matchen, jag vet inte om det var förplanerat eller baserat på resultat. Det var andra gången hittills i år som vi gör lite större förändringar. Jag tycker det kändes bra och vi skapade en hel del chanser. Jag tyckte även att kedjan med Schroeder, Ogge och Anton visade framfötterna mot Djurgården, säger han.

På torsdagskvällen ställs Brynäs mot Björklöven i Ljusne. Jakob Silfverberg börjar äntligen räkna ner till SHL-premiären den 21 september.

– Personligen så är det ovanligt lång försäsong, där borta har vi bara haft två och en halv vecka innan man är inne i det. Det har varit en lång försäsong, men det är skönt med tre matcher här på kort tid nu där tempot är lite högre, säger han.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln