HockeyNews
PLUS

Ser om varje match tre gånger – trots läkarens avrådan

Arto Miettinen
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 24 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Tingsryds tränare Arto Miettinen påverkas av det som händer utanför isen.
I en intervju med SMP berättar han också att han fått råd från sin läkare att ändra sina rutiner.
– Jag har valt den här vägen och tänker inte skylla på något, säger han till tidningen.

Det stormar rejält utanför plan i Tingsryds AIF just nu då klubben går back fyra miljoner och därmed har ätit upp hela sitt egna kapital. I en intervju med SMP berättar Tingsryds tränare Arto Miettinen om hur det påverkar hans arbete.

– Det är inte positivt. Inte för någon. Återigen vill jag prata om identitet, som jag tjatat om sedan jag kom hit. Vi säljer ju Taif till spelarna, till agenterna. Nu när det är värvningstider… de läser ju också, ser de här rubrikerna och det kommer lite samtal här och där från folk som undrar hur det egentligen är. Det är klart att det inte är positivt.

De ekonomiska problemen gör det svårare att värva, menar Miettinen.

– Det är klart att det påverkar, det drabbar oss. Ett taskigt ekonomiskt resultat leder som jag sa till frågor. Har ni inga pengar alls? Hur ska det här gå? Det påverkar ju oss och även mig som ska sälja sporten till spelarna när jag pratar med dem personligen om vilka roller de ska ha.

– Jag är inte person som står där som en Bagdad Bob säger att ”allt är lugnt, det är inte krig” trots att bomberna smäller i bakgrunden. Det handlar om trovärdighet, om identitet och man får alltid en smäll när sånt här händer. Folk tröttnar ju. Det enda bra sättet att få folk att inte tröttna är väl att leverera ett bra sportsligt resultat. Där finns du, din sportchef, ditt lag, alla runt dig. Ni kan ju påverka detta.

I samma intervju berättar han om sina hälsoproblem där sjukdagarna blivit allt fler och fler. Miettinen säger att läkaren bett honom ändra sina rutiner.

– Man blir ju nedsatt och kan bli sjuk och så. Det är något som jag pratat om ganska öppet med läkare, som tyckte att jag skulle ändra mina rutiner. Det kanske jag borde, men jag tycker ändå att det funkar. När det blir täta matcher är det klart att sömnen blir lidande, det vet jag ju. Men jag har valt den här vägen och tänker inte skylla på något eller någon. Första gången tittar jag på matchen som vilken match som helst. Andra gången börjar jag göra anteckningar och tredje gången kollar jag om anteckningarna stämmer, säger Arto Miettinen.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln