HockeyNews
PLUS

Så ska SSK stoppa Lövens stjärnor: "Såklart"

SSK Löven
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 26 september 2024

FacebookXWhatsApp

Södertälje och Björklöven möts i en kraftmätning i den tredje omgången. Då kommer mycket handla om att stoppa varandras stjärnor.
– Det är klart att vi lägger fokus på dem. "Lilliz" har vi ju inte mött, så det ska bli jäkligt kul att se hur vi måste hantera honom, säger SSK:s assisterande tränare Mattias Zackrisson till Hockeynews.

ANNONS

SSK mot Björklöven – fredagskväll i Scaniarinken och match mellan två lag som både förväntas och vill ligga i den absoluta toppen av tabellen.
Det är två lag som börjat med två segrar och övertygat, som nu får mäta sig mot varandra.
– Skitkul. Vi drar plåstret direkt. De här två tidigare åren har man fått vänta så länge innan man fått spela mot dem. Så det ska bli kul, säger Mattias Zackrisson.

Han har hunnit se en del av Lövens matcher och kommer fortsätta scout motståndet fram till matchen.
– Jag har sett en del. Det är otroligt skickliga hockeyspelare de har, precis som vanligt. De gillar ju att spela offensivt och har förstärkt upp det ännu mer nu med Theocharidis, Maione, ”Lilliz”… Det är jäkla mycket skickliga spelare. Det gäller att vara med.

Zackrisson förväntar sig en match med två lag som kör – både SSK och Löven vill dra upp tempot och spela anfallshockey, men har lite olika sätt att göra det.
– Det är ju två lag som i alla fall vill spela med pucken, som vill ha den och äga den och har anfallsspel. Så det kommer vi nog få se. Jag tror att det kommer att bli en jäkla match. Det ska bli roligt, säger Zackrisson, som inte tycker att något av lagen bär ett favoritskap.
– Nej, jag tycker inte det. Det är två topp sex-lag som spelar. Det är två topplag och det brukar vara roliga matcher.

Blir det att man lägger lite extra fokus på Lilliz, Forsberg och så vidare, hur man stoppar dem?
– Ja, och de kommer säkert lägga extra fokus på några av oss. Så klart att vi måste vara med. Du kan inte möta Löven utan att vara med på att Fortier är på isen. Annars blir det frilägen om du inte är med. Så det är klart att vi lägger fokus på dem. Lilliz har vi ju inte mött, så det ska bli jäkligt kul att se hur vi måste hantera honom. Kanske ta bort lite extra tid för honom eller ligga på. Det gäller hela tiden att vara med i matchen när man möter spelare som honom, säger Zackrisson.

SSK har fortsatt en skadefri trupp, men förbereder sig för att Nolan Stevens kan bli avstängd för tacklingen i onsdagens match. På torsdagens träning spelade Stevens i sin vanliga formation, men SSK testade även två andra varianter, där Henrik Eriksson spelar center istället för Stevens, och med Egor Polin och Carter Souch. Då flyttas Miikka Pitkänen över till den formstarka kedjan med Hampus Harlestam och Viktor Liljegren.
– Ja, vi vet ju inte hur det blir med Nolan, och inte hur länge heller. Det blir väl att plåstra om lite i kedjorna om det visar sig att han blir avstängd, säger Zackrisson.

Han gillar vad han sett av sitt lag hittills den här säsongen.
– Jag tycker att fundamenten, vad vi gör med pucken och utan den, sitter rätt bra. Tidigare år har vi fått kämpa som tusan med det. Det känns som att där ligger vi långt fram. Två år i rad tidigare tog det till novemberuppehållet innan vi fattade det. Sen tycker jag att vi har fyra väldigt fungerande kedjor, som har sin charm och sina spetsegenskaper. Jag upplever nästan att vi har den trygghet man börjar känna runt jul i normala fall.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln