HockeyNews
PLUS

Så ska Rögle hantera skadekrisen

Hampus Sjöström
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 15:16

FacebookXWhatsApp

Fyra förluster de inledande fem matcherna och en skadesituation som blir allt mer kritisk.
Topptippade Rögle har fått tuffast möjliga start på säsongen – men Hampus Sjöström manar till lugn.
– Vi vill vara en förening som står stadigt och inte svajar bara för att det blåser lite snålt, säger sportchefen till Hockeynews.

ANNONS

Daniel Zaar och Dennis Everberg var uppsatta på skadelistan sedan tidigare. Inför tisdagens Skånederby tvingades även stjärnforwarden Leon Bristedt kasta in handduken.

På onsdagen kom besked från Rögle att även han missar den kommande månaden. Som om det inte vore nog drog även backen Calle Själin på sig en skada, vilket innebär att läget blir allt mer prekärt för Rögle som inlett säsongen med fyra förluster och en seger.

– Skador är en del av verksamheten och vi tycker att vi ska kunna hantera det på bästa sätt med de spelare som är tillgängliga. Jag tycker att det finns många som ett gjort förtjänstfullt jobb för att fylla i tomrummet, men jag tycker att vi som lag har mer att hämta som kollektiv. Vi kan prestera på en högre nivå än vad vi gjorde mot Malmö, säger sportchefen Hampus Sjöström.

Hur tänker man när toppspelare efter toppspelare bara faller bort?

– Vi kommer aldrig att vara skonade från det. Det kommer alltid vara en del av den här verksamheten. Det handlar om att hantera det på bästa möjliga sätt och bibehålla den riktning som vi vill ha, när det kommer till hur vi vill spela och hur vi vill sitta ihop som lag.

ANNONS

– Vi vill vara en förening som står stadigt och inte svajar bara för att det blåser lite snålt. Vi har en tydlig riktning framåt och får se till att vi fyller på med spelare som är duktiga på att spela i vår struktur. De har vi innanför vågar och det är där vi ska hitta lösningar.

Daniel ZaarFörsta lösningen blev att låna hem centern Felix Nilsson från Oskarshamn i fyra matcher. Vi frågar Hampus Sjöström om det är aktuellt med fler åtgärder.

– Nu är Felix tillbaka ett par matcher och sedan har vi en juniorverksamhet som fyller i på ett bra sätt också. Vi löser det på så sätt på kort sikt och ser till att vi har spelare som fyller större roller och tar mer plats. Det kommer vi ha nytta av längre fram, säger han.

Kommer du att värva något utifrån?

– Ja, det har jag sagt att vi ska göra för Zaars del. På lång sikt ska vi ha in en spelare till, samtidigt som vi ser till att fylla på med Felix och spelare underifrån på de vakanser vi har.

Expressen var först att avslöja att Carter Ashton är klar för Rögle. Hockeynews har samma uppgifter och det ska röra sig om ett kontrakt säsongen ut. Kanadensaren kan dock inte ansluta förrän i början på november av skattemässiga skäl.

ANNONS

– Jag har inga kommentarer om den spekulationen, säger han kortfattat.

(18526) Carter AshtonHur är marknaden för att hitta ersättare?

– Svårt att bedöma en marknad. Vi riktar väldigt mycket fokus mot oss själva och att vi ska sitta ihop bättre som ett lag. Det är det vårt primära fokus ligger.

– Sen har vi varit öppna med att vi tittar på en långsiktig lösning och rekrytering som sagt, men i övrigt är det fullt fokus på oss själva och se till att vi tar kliv i vår struktur.

Är det aktuellt att plocka hem Simon Zether från Västerås?

– Det är inget vi har pratat om än, men jag utesluter inte det om det skulle uppstå mer behov av spelare. Men det är ingen diskussion vi har just nu.

Rögle ligger på en tolfte plats i tabellen och har fått den sämsta starten på sex år. På torsdagskvällen väntar nykomlingarna Brynäs på bortais.

– Vi har ett bra lag som ställs på isen ikväll som jag känner mig trygg med och vi ska jobba ihop som ett lag och ta kliv som kollektiv. Vi ska kunna vara med och plocka poäng i den här ligan även utan de spelarna, säger han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln