HockeyNews
PLUS

Så ska Hellkvist spetsa Lövens powerplay

Hellkvist Ottosson Possler
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 12:20

FacebookXWhatsApp

Björklöven har bara gjort ett mål i powerplay på fyra matcher och är med det näst sämst i Hockeyallsvenskan.

Nu gör tränaren Björn Hellkvist ett drag i powerplayenheterna för att få det att lyfta.

ANNONS

Det kan alltid bli bättre. Björklöven toppar Hockeyallsvenskan efter fyra omgångar och har spelat in elva av tolv poäng. Umeålaget har gjort 19 mål, vilket är bäst i ligan även det.

Men när det kommer till powerplay har det inte lossnat. Löven har bara lyckats göra ett mål på 17 försök och drygt 27 minuter i numerära överlägen. Bara Almtuna har det jobbigare med effektiviteten i powerplay.

Där förändrar Hellkvist

Inför mötet med Östersund flyttar huvudtränaren Björn Hellkvist på Axel Ottosson som går in i PP-enheten med backen Tim Theocharidis och forwardstrion Fredrik Forsberg, Jacob Olofsson och Marcus Nilsson.

Gustav Possler hamnar istället i den andra PP-uppställningen med backen Matthew Maione och forwardsen Liam Dower Nilsson, Oscar Tellström och Joel Mustonen.

– Vi kan inte förlita oss på att vi har världens farligaste penalty kill, vi måste ha ett lite farligt powerplay i alla fall, nu är det snarare ganska ofarligt så vi försöker spetsa till det, säger Björn Hellkvist till Västerbottens-Kuriren.

Som Hellkvist antyder så har Löven gjort fyra mål i boxplay på fyra matcher. Det är riktigt vasst. När det gäller att försvara sig i boxplay är däremot Björklöven nionde bästa lag med en procent på 80,95.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln