HockeyNews
PLUS

Så ska han lyfta efter svaga starten: ”Inte orolig”

Oskar Lindblom
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Han vände hem till Brynäs från Nordamerika med stora förväntningar på sig – men så här långt har det bara blivit en poäng för Oskar Lindblom.
Hemvändaren är dock inte orolig.
– Hade jag inte haft chanserna så hade jag varit lite mer orolig, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Oskar Lindblom var en av Brynäs stora prestigevärvningar under sommaren. Hemvändaren har dock inte alls fått att det lossna i säsongsinledningen och efter åtta matcher har forwarden bara mäktat med en poäng (ett mål i tom kasse). 

Lägen har dock inte saknats för Lindblom. I segern mot Malmö i lördags hade han exempelvis två frilägen – men pucken vill inte in för forwarden just nu. 

– Det har väl inte studsat min väg än, men jag tycker ändå att jag har spelat bra och att det har blivit bättre och bättre på slutet. Det är klart att det är frustrerande, men det tar mer på en när vi inte vinner. Fortsätter jag bara så här så kommer det att komma, säger han. 

Har du självförtroendet för att det ska lossna? 

– Ja, om jag fortsätter ha så här mycket lägen så kommer det lossna. Jag har väl inte haft samma roll tidigare, men jag börjar bli mer bekväm vid sargerna och vågar hålla i pucken lite mer. Självklart hade jag velat gjort tio mål redan, men förhoppningsvis kommer det framöver.

Oskar Lindblom medger att han känner av pressen utifrån. 

– Det gör man väl alltid, men den största pressen kommer ändå inifrån. Man försöker hitta olika vägar att göra mål i stället för att det bara kommer naturligt. Man blir lite övertänkande och som mot Malmö så har jag två frilägen där jag tänker för mycket i stället för att bara åka dit och nypa dit den, säger han. 

ANNONS

Hur tycker du att anpassningen till svensk hockey har varit så här långt?

– Det är tajt alltså. Matcherna blir ju väldigt jämna, det är jäkligt små detaljer som avgör vem som vinner. Som mot Malmö, vi spelar bra i två perioder men lyckas inte göra mål, då blir det ändå tufft trots att man har spelövertag. Alla lag är bra i ligan, det kan vända fort, säger han. 

Är du förvånad över nivån?

– Nej, det skulle jag inte säga. Jag har kollat på SHL nästan alla år i USA och har bra koll. Men att det är så tajt mellan alla lag är lite förvånande. 

Nykomlingen är tia i tabellen efter åtta omgångar och spelmässigt har det sett väldigt bra ut i stunder, men precis som för Oskar så har Brynäs haft svårt att göra mål. Faktum är att man gjort nästminst mål i hela SHL, det är bara tabelljumbon Modo som är sämre vad gäller målskytte. 

Oskar Lindblom har inget bra svar på hur man ska komma till bukt med det. 

– Det är den ständiga frågan. Det är likadant för mig. Jag tycker att jag har haft hur mycket lägen som helst, men det går inte att få in pucken. Men det är bara att fortsätta nöta de små detaljerna, även på träningar måste vi börja göra fler mål, säger han. 

Lindblom och Brynäs ställs mot just Modo på måndagskvällen. Kommer första spelmålet för hemvändaren då?

– Jag hoppas det. 

– Men jag är inte orolig. Jag har chanserna. Hade jag inte haft chanserna så hade jag varit lite mer orolig, avslutar han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln