HockeyNews
PLUS

Så mår HV71-målvakten efter smällen

Alnefelt Stål Lyrenäs
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 oktober 2024

FacebookXWhatsApp
ANNONS

Det kommer lugnande nyheter från Jönköping efter det att målvakten Hugo Alnefelt fick Rögle-centern Josh Dickinson över sig då han jobbade övertid vid ställningen 3–3 i lördags.

Alnefelt fick hjälp ut från isen i Husqvarna Garden och ersattes av Frederik Dichow. Men någon större fara är det inte med Hugo Alnefelt.

– Mår bra efter smällen han fick i lördags och kommer träna med laget i veckan, säger HV71:s lagläkare Jonas Kalman till klubbens hemsida.

Skadeläget i HV71

HV71 möter Leksand på torsdag. Den på skadelistan som är närmast spel är forwarden Oskar Stål Lyrenäs, som fick en skada i 2–0-vinsten mot Modo för snart två veckor sedan. Han återgår i full träning den här veckan.

Fortsatt frånvarande är den finländska duon Oliwer Kaski och Joona Luoto. Kaski väntas spela om två till tre veckor.

Om Luoto, som precis som Kaski inte har spelat sedan SHL-premiären, säger Kalman:

"Ögonproblematik"

– Har haft en ögonproblematik under en tid och fortsätter sin rehab. Joona kan förhoppningsvis återgå i lagträning inom en snar framtid.

Centern Oscar Fisker Mölgaard kan vara tillbaka om en månad, efter landslagsuppehållet i november. William Ignberg Nilsson väntas inte tillbaka före jul.

Handledsskadade Herman Hansson opererades i slutet av september och bedöms få tillbringa resten av 2024 med rehabträning.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln