HockeyNews
PLUS

Så agerar Nybro – efter tunga värvningen

Nybro
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Nybro är på väg uppåt efter en tung start – och adderar nu också Ludwig Blomstrand till truppen.

Men sedan kan det räcka med nyförvärv.

– Vi har lite sparkapital i truppen och kommer jobba med det vi har, säger sportchefen Mikael Aaro till Hockeynews.

ANNONS

Mikael Aaro fick se Nybro förlora de fem första matcherna på säsongen, innan trendbrottet kom med seger borta mot Mora. Nybro tog även poäng i rivalmötet med Oskarshamn, och slog sedan Tingsryd med 3–0. 

– Det har varit för tidigt att bli stressad över en trög start. Sen ska man komma ihåg att vi mött bra lag, vi har mött alla lag på övre halvan förutom Björklöven och Djurgården, säger Mikael Aaro. 

Han tycker att Nybro förtjänat mer än man fått. Flera av förlusterna har varit med uddamålet och efter jämna matcher, enligt Aaro. 

– Jag tycker att vi har ett sparkapital i truppen. Vi vet att vi har offensiv kraft, men för vissa har det varit en ny miljö, det tar tid att acklimatisera sig. Men där tycker jag att det sett bättre och bättre ut. Det är lätt att titta på spelare som inte gjort så mycket poäng, men samtidigt har Alex Ciernik gjort en poäng per match och blommat ut offensivt, säger Mikael Aaro. 

Nu adderas alltså även Ludwig Blomstrand till Nybros mix.

– Han har egenskaper som kan hjälpa oss med att skapa lite längre anfall, där tycker jag vi varit lite svaga även om det blivit bättre. Han är stark, har bra åkning, är bra på att hålla i puck, en bra målskytt. Det är bara att titta på vad han gjort tidigare, i min värld är han en spelare som kan göra mål även om målvakten har fri sikt. Han har många offensiva delar. Det är den största delen i det, säger Mikael Aaro.

I och med Blomstrand-värvningen har Aaro inte tänkt värva fler spelare just nu.

– Med ”Ludde” in så letar vi inte aktivt. Men det är alltid ett levande dokument, under säsongen håller man alltid koll på marknaden. 

En spelare som haft svårt med produktionen är Marcus Bergman, som anslöt från Västerås. Han gjorde mål i premiären, men har nollats sedan dess och dessutom missat de två senaste matcherna med en skada. 

– Han kommer att spela i veckan, det är inte allvarligt. Med honom så tycker jag att han adderat annat, som en bra arbetskapacitet. Det är lätt att stirra på poängen, jag vill se till helheten, säger Mikael Aaro.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln