HockeyNews
PLUS

Så tar stjärnorna plats i Luleås nya PP

(23402) Linus Omark Luleå
Ola Westerberg/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Luleå har fyllt på med offensiv kraft. Nu står det klart hur man formerar sitt powerplay med de nya spelarna. – Vi laborerade kanske för mycket, säger Linus Omark till NSD.

ANNONS

Luleå spelar två matcher på två dagar, torsdag och fredag. Efter att ha slagit Boden med 8–1 förra veckan väntar nu på papperet klart tyngre motstånd, finska storklubben Kärpät i ett dubbelmöte, först i Kalix och sedan i Torneå.

Då kommer Luleåtränarna även sjösätta sina powerplay-formationer för första gången. Tanken är att fördela PP-tiden jämnt mellan formationerna och testa dem i de två matcherna, skriver NSD.

– Tiden får utvisa hur det går, men vi tror mycket på formationerna som vi har satt ihop, det finns mycket skicklighet i båda två och vi har sett tecken på att de har den där attackinställningen vi vill se under de första träningarna, säger assisterande tränaren Roger Kyrö.

Luleås ena PP-formation består av Marcus Hardegård på backplats, med Linus Omark, Pontus Andreasson, Brendan Shinnimin och Mathias Bromé.

Andra formationen består av Oskari Laaksonen på backen, följt av fyra nyförvärv: Anton Levtchi, Eetu Koivistoinen, Markus Nurmi och Brian O'Neill.

Luleå var 28-procentiga i PP förra säsongen.
– Ibland fungerar det och ibland inte. Kolla bara på Skellefteå som började skitdåligt och var ligans effektivaste lag i powerplay efter årsskiftet. Men vi laborerade kanske för mycket, säger Linus Omark.

– Ingångarna i anfallszon är viktiga i numerära överlägen, vi behöver attackera mer än vad vi gjorde i slutet av säsongen, och vara intensiva i stället för att söka det där lugna spelet, säger Roger Kyrö.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln