HockeyNews
PLUS

Rydahls framsteg – comebacken allt närmare

Gustav Rydahl Roger Rönnberg
ANNONS

Publicerad: Idag 15:33

FacebookXWhatsApp

OS-meriterade Gustav Rydahl närmar sig comeback efter sin svåra ryggskada.

Den 30-årige centern kan snart vara med i full träning igen. Om allt går som det ska.

ANNONS

Det såg ut som att Gustav Rydahl var på väg att göra comeback i Frölunda lagom till SHL-starten. Men det har inte blivit något spel efter ryggoperationen i februari.

Den här veckan har han tagit kliv framåt i sin rehabträning och varit på is både måndag och tisdag. Rydahl är fortfarande inte med i någon kedja eller med övriga laget i närkampsövningar.

Men snart så.

– Planen är att han börjar med kroppskontakt nästa vecka, säger Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg till Rakapuckar.com.

Hann inte till SHL-starten

Gustav Rydahl gjorde ett försök till comeback i september utan att det blev bra. Den här gången är förutsättningarna bättre.

– Jag tror att alla ryggoperationer i princip hela världen säger det, att du blir starkare för varje dag i området där du opererats. Alla som gjort en liknande operation säger samma sak. Det är samma för en elitidrottare. Han har hunnit bygga upp mycket mer styrka nu, säger Rönnberg.

Frölunda har den senaste tiden dragits med sjukdom och den senast drabbade är den schweiziska backen Dominik Egli, som därmed riskerar att missa torsdagsmatchen mot Luleå i Scandinavium.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln