HockeyNews
PLUS

Rubins om smärtorna – spelade skadad i Modo

Kristians Rubins
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Kristians Rubins spelade skadad i Modo – i månader.
Han missade därför VM och berättar nu om smärtorna och uppbrottet från Övik.

ANNONS

Den 26-årige lettiske backen Kristians Rubins gjorde mål i Modos premiär i comebacken i SHL mot Skellefteå.
Den storväxte spelaren snittade nästan 19 minuter per match och kom upp i fyra mål och sex assist på 44 SHL-matcher.
Och han gjorde det trots en smärtsam skada som krävde operation och han missade VM med Lettland.
– I mitten av säsongen, runt jul, började jag känna mycket smärta och obehag. Vi hittade ingen lösning till återhämtning under säsongen. Vi var bara tvungna att försöka spela. Naturligtvis var det bara möjligt med hjälp av värktabletter Jag spelade så länge, men ett par matcher före slutspelet blev skadan värre, och det var då jag insåg att säsongen är över, säger Rubins till Sportacentrs.com.

Därför ingen fortsättning i Modo

Det blev ingen fortsättning i Modo för Kristians Rubins som var en av Lettlands stora hjältar då nationen 2023 spelade hem sin första VM-medalj genom att ta brons i Tammerfors.
Rubins har skrivit på för tjeckiska Pilsen.
– Att spela halva säsongen med värktabletter, missa flera matcher i slutet av säsongen och även VM, plus operation – det påverkar fortfarande det framtida intresset. Men jag tror också att säsongen var bra för mig. Jag gav allt för laget. Modos mål var att klara sig kvar i högsta ligan, men vi tog oss nästan till slutspelet, så jag kan gå vidare med gott samvete.

DIF visade intresse

Djurgården var en av klubbarna som hörde av sig till Rubins, men bland annat genom att prata med Skellefteå-forwarden Martins Dzierkals, som har spelat för Pilsen, blev det en flytt till Tjeckien.
– Trots alla hälsoproblem fanns det erbjudanden att välja mellan. Jag tror att Pilsen är rätt beslut. Jag har bara hört det bästa om staden och organisationen. Samtalen pågick under lång tid, och jag fick bra respons från båda tränarna och personalen Allt föll på plats – både lagets kapacitet och visionen om min roll i slutändan så allt beror på mig.
Kristians Rubins kämpade med ett ljumskbråck som ska vara läkt till dess att Lettland kör igång sitt OS-kval i Riga den 29 augusti med matcher mot Slovenien, Ukraina och Frankrike.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln