HockeyNews
PLUS

Rönnberg: "Förtjänar att förlora"

Roger Rönnberg
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 08:38

FacebookXWhatsApp

Frölunda buades ut efter 1–4 hemma mot Örebro. Tränaren Roger Rönnberg var också kritisk till insatsen. 

– Jag vet inte om jag har sett oss så här blöta och försiktiga i närkampsspelet på väldigt, väldigt länge. Så vi förtjänar verkligen att förlora, säger Rönnberg till Göteborgs-Posten.

ANNONS

Bland annat sköt Frölunda bara 20 skott mot Örebromålvakten Jhonas Enroth. Rönnberg var även missnöjd med defensiven, och att han sett svaga tendenser tidigare också. Frölunda tappade ju en 2–0-ledning i omgången innan mot Brynäs till förlust 3–5. 

Rönnberg tycker inte att hans spelare tävlar tillräckligt. 

– Jag tycker inte vi har haft ”mind set” att i 60 minuter spela en hård och effektiv ishockey. Vi öppnar upp oss och bjuder på väldigt enkla lägen för motståndarna att göra mål på. Sen har vi några bra stunder i varje match, men det räcker inte i den här ligan. Vi måste kunna tävla på en högre nivå över 60 minuter, säger han. 

– Nummer ett är att jobba med värderingar i Frölunda. Vår identitet är att tävla och vi är väldigt tydliga med det. Sen vill jag vara konkret och jag kommer visa på exempel i morgon, sen är det upp till laget att reagera.

Frölunda är nia i tabellen efter fem matcher och spelar härnäst mot Modo borta på torsdagen, följt av Malmö hemma på lördag.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln